ביקורת: Claro \ אורנית

הסיפור על Claro מתחיל דווקא בעבודה שלי. אני ועידן קבענו לאכול בראנץ' יום שישי עם חברה בשרונה מרקט, ועלה לי הרעיון לבקר בקלארו. אני אולי אולד-פאשינד, אבל אותה כתבה שהביאה אותנו עם אבא שלי לבראנץ' בבלו-סקיי (אמ;לק: היה פלצני ומיותר, בשביל 120 ₪), הכניסה את קלארו לתודעה שלי בתור בראנץ' ששווה לבחון. פתחתי את האתר של קלארו בתפריט הבראנץ', במחשב של העבודה, והתחלתי לקרוא מה יש להם להציע. מאחוריי עברה בדיוק ט' (שם מלא שמור במערכת) שאמרה בשאט נפש: "קלארו?! שלא תעיזי ללכת לשם." "למה?" השתוממתי. "ארוחת הבוקר שלהם סתמית ולא שווה 80 ₪ לאדם (הערה: ארוחת בוקר זוגית עולה 165 ₪), עדיף כבר ללכת לאכול ארוחת בוקר בקפה לנדוור."

זה לא שאני לא מעריכה את דעתה המקצועית של ט', אבל בכל הקשור לאוכל גורמה, אני נותנת לחושי הטעם האישיים שלי להוביל אותי במקומי, כך שהחלטתי לקחת את הסיכון ולהזמין מקום בכל זאת, לשעה 9:30 ביום שישי האחרון. אציין מראש – לא, הארוחה הזאת לא שווה 80 ₪ לאדם. אבל, וזה אבל גדול, היא מאוד מוצלחת מבחינת חומרי הגלם שלה, שהיו סופר איכותיים, ומבחינת הרגשת ה- After-taste שנשארת לך בפה. אני אישית, יצאתי עם הרגשה חמה ונעימה. יכול להיות שהמאפינס קראמבל-פטל תרם לכך, אבל כל דבר בזמנו.

נכנסנו למסעדה בדיוק בשעה בה ציפו לנו, והובלנו אחר כבוד לשולחן שלנו במרפסת המסעדה. קלארו היא מסעדה מאוד רחבת ידיים ומתוכננת כך שאינה צפופה או מעיקה. הבר ארוך וכולל הרבה מאוד כיסאות, ישנם מספר לא מבוטל של שולחנות לרביעייה, וגם שולחנות בר ארוכים (מעין "שולחנות אבירים", בדומה לקונספט של מסה). המרפסת מלאה באור, ומאוד נעימה לישיבה. לאחר מספר דקות הגיע אלינו מלצר ושאל מה נרצה להזמין. אני והחברה הזמנו את ארוחת הבוקר הזוגית (אלא מה) ועידן הזמין טוסט שינקן וגאודה בציפוי פריך.

IMG_20151113_095121
טוסט פריך ומיץ תפוזים כדי לפתוח את הבוקר

כמובן שקודם הגיעה השתייה – החברה הזמינה ספל תה עם נענע, שהגיע בכוס פלסטיק קטנטנה עם תחתית וציפוי כפולים, כנראה כדי למנוע מעבר חום. זה היה גימיק נחמד, אלמלא הכוס הייתה פשוט פיצית. שני שלוקים והסתיים התה. היא גם לא קיבלה תיון, מה שגרם לנו להרמת גבה, אבל לא קריטי. מיץ התפוזים שלי ושל עידן הגיע בכוסות זכוכית רחבות עם קוביות קרח והוא היה סחוט במקום ונהדר.

הגיע מגש ארוחת הבוקר – וכשאני אומרת מגש, אני מתכוונת למגש עצום בגודלו שקשה להרים. המגש כולל ביצים לבחירה (אני לקחתי ביצי עין), סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים, פרוסות פורל כבוש, גבינת עיזים בעלי גפן, זיתים מתובלים, מוזלי תוצרת בית ועציץ של מגה נענע – עלי נענע בגודל של עלי בזיליקום, ולא, אני לא צוחקת. רספקט להנדסה הגנטית.

ארוחת בוקר בקלארו
מגש ארוחת הבוקר שלנו

אי אפשר לפשל עם ביצי עין, אך חשוב לציין שמי שאוהב את החביתה שלו עם תוספות – יתאכזב, כי קלארו לא מאפשרים תוספת של עשבי תיבול או בצל לחביתה. למה? תשאלו את השף. גם שוקו חם אין בנמצא, רק קפה הפוך ותה (בתור שתייה חמה לארוחת הבוקר). הסלט כלל במפתיע גם כרובית ושורש פטרוזיליה, והיה די סתמי (אך טרי). סלסלת המאפים כבר הייתה יותר מרשימה, וכללה ג'בטה קטנה (נהדרת), פרעצל קטן וטעים, מאפה שמרים עם תרד (אני לא אוהבת תרד, והוא היה מעולה), פרוסת חלה מתוקה, ושני מאפים מתוקים נוספים – פרוסה עבה של עוגת שמרים עם חלבה, ומאפין עם קראמבל-פטל. לא הייתי אומרת שבשביל שני המאפים האלה צריך לשלם 80 ₪ לאדם, אבל הם היו פשוט אלוהיים ועשו לי את היום. עוגת החלבה הייתה נימוחה ומתוקה בדיוק במידה, והמאפין היה קראנצ'י ועסיסי. בכל הקשור לסלסלת המאפים – יש למסעדות נוספות מה ללמוד מקלארו. הפורל היה טעים ומתובל בשמן זית, גבינת העיזים הייתה מצוינת (אך קטנה בגודל, וחבל), והמוזלי היה חביב ותו לא. הגיעו בארוחה גם ריבת אגסים תוצרת בית, שנמרחה על הג'בטה והייתה מעולה (טוב, זו לא חוכמה גדולה לתת לי ריבה טעימה ליד), גבינת שמנת מוצלחת וחמאה תוצרת חוץ.

שגיא כהן האלמותי אומר שמסעדה טובה נמדדת במהירות בה אתה מקבל כוס מים, מרגע שביקשת אחת. מסעדות עילית מביאות לך קנקן מים וכוסות גם מבלי שתבקש. בקלארו היינו צריכים להמתין זמן רב עד שקיבלנו שתי כוסות מים, וחבל. היו הרבה מאוד מלצרים במסעדה, אך נדמה שכל אחד מהם עסוק בחלקת האלוהים הפרטית שלו.

אם אתם מחפשים מקום לאכול בו ארוחת בוקר בזול – קלארו היא לא המקום. היא גם לא מספקת Value for money גבוה במיוחד; היא כן מספקת ארוחה טעימה מחומרי גלם איכותיים, במחיר מופקע. אם הייתם באזור וחפצה נפשכם בארוחה במקום מהודר – לכו על זה. האם אנחנו נחזור לקלארו? אני בספק. היה טעים, סימנו V והמשכנו הלאה. באחים אפשר לשלם 75 ₪ וליהנות מבופה עשיר שכולל מאכלים שונים ומפנקים, כך שבהשוואה לאחים, קלארו לא מצטיינת. מצד שני, בבלו סקיי אפשר לאכול ברוחב לב עד שמתפוצצים ב- 120 ₪. איפה נמצאת קלארו? כנראה שבמקום טוב באמצע.

קלארו, קלמן מגן 3, תל אביב

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s