ביקורת: טרטוריה חבה \ אורנית

חול המועד היה הזדמנות מצוינת לצאת קצת מהעיר ולקפוץ לביקור חטוף בעיר הקודש ירושלים. קבענו לסיבוב בוקר בשוק מחנה יהודה, ובינתיים גיליתי בדרך הקשה שמזג האוויר של המרכז אינו דומה למזג האוויר של ירושלים (או במילים אחרות: זה שהשמיים כחולים לא אומר שלא רצים פינגווינים ברחובות). חיפשתי לקנות סריג שיגן עליי מהקור הירושלמי ומכשלא מצאתי אחד ראוי, הצלחתי לשכנע את עידן והזוג שהצטרף אלינו למשקה בוקר חם בטרטוריה חבה הצמודה לשוק.

טרטוריה חבה
טרטוריה חבה

את טרטוריה חבה הכרתי לפני שנתיים מבחור ירושלמי שטען שמדובר באחד מהמקומות הכי נחשבים בעיר למאפים ודברי קונדיטוריה. שם אכלתי את טארט הליים הטעים ביותר שאכלתי מימיי ולצערי לא הספקתי לטעום בה דברים נוספים, אבל עכשיו הייתה לי הזדמנות.

טרטוריה חבה התחילה כמאפייה, אי שם בשנות החמישים המאוחרות, בבניין עתיק יומין בעל חמש קשתות המעטרות אותו. על התפריט אחראי השף מיכאל כץ ומן הראוי שיכלול את מגוון חומרי הגלם הטריים והמקומיים שניתן למצוא בשוק הסמוך למסעדה.

בשעת בוקר מאוחרת, המסעדה התחתונה מלאה ואנו מובלים לאזור המרפסת בקומה העליונה, שהיה מחומם בצורה משמעותית יותר מהאזור למטה. מכיוון שהמסעדה כשרה ומדובר בערב חג שני של פסח, התפריט כולו היה כשר ומותאם לפסח. החלטנו לעשות מעשה ולהזמין בכל זאת שתי ארוחות בוקר על טהרת המצות, בתקווה שההחלטה לא תהיה נוראית עד כדי כך.

באופן מפתיע, גיליתי בטרטוריה חבה את המצה-בריי(ט) הטעים ביותר שאכלתי מימיי. נכון שעדיין מדובר בעיסת מצות מתוקה עם ביצים, אבל בטרטוריה חבה הצליחו לתת לה פרשנות פנקייקית, בשילוב רוטב מייפל סמיך, קרם מסקרפונה ופירות טריים חתוכים. אותי הם הצליחו לקנות ללא מילים וחיסול הצלחת עד תום הוכיח לי בלב שאם המקום מצליח לרגש אותי עם ארוחת בוקר כשרה לפסח, כנראה שעליי גם לבדוק אותו בבוקר יום חול. לצד המנה הזמנו שוקו בלגי חם, שהגיע רותח ומלא במטבעות שוקולד שנמסו ככל שעברו הדקות.

זה אמנם נראה כמו עיסה, אבל זה מצברייט ראוי לציון
זה אמנם נראה כמו עיסה, אבל זה מצברייט ראוי לציון

זוג החברים שלנו הזמין ארוחת בוקר בסגנון קרוק מאדאם, שהגיעה עם גבינת גאודה, תרד, מנגולד, ביצת עין וסלט ירוק לצדה. לטענתם היה מדובר בארוחה ראויה לכל דבר, למרות שהייתה מונחת על גבי מצה רטובה (ואני תוהה: איך סופגים את הצהוב של הביצה עם מצה? לאלוהים פתרונים).

דווקא השירות בטרטוריה חבה היה איטי ומהוסס, לקח זמן עד שקיבלנו את החשבון, המתנו למעלה מעשר דקות לקבלת קנקן מים צוננים וההרגשה הכללית הייתה שכולם מנומנמים בבוקר הירושלמי. אינני בטוחה עד כמה זה דבר רע, אבל עבור מי שממהר להמשך עיסוקיו חשוב לקחת זאת בחשבון.

לסיכום, טרטוריה חבה היא בית קפה קטן, חמים וחמוד, עם המון מאפים נהדרים ומלאי קלוריות ואפשרויות כיפיות לארוחת בוקר מושלמת בירושלים. לפעמים גם צריך לגוון מ"האחים" או מבנדיקט. אם אתם מקומיים הבשורה כנראה לא מרעישה עבורכם במיוחד, אבל אם רק קפצתם לביקור בשוק מחנה יהודה, זה המקום שתרצו לחזור אליו שוב ושוב ומייד לאחריו לקפוץ לשוק לנשנש מטעמים נוספים (או לקנות לבית).

טרטוריה חבה, יפו 119, ירושלים

3 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. משה משה הגיב:

    יחס ושירות מתחת לכל ביקורת !!
    הגענו קבוצה של כ 16 אנשים לאחר סיור בשוק מחנה יהודה בערב חמישי.
    התיישבנו בחוץ על מנת להחליט איך מתפצלים לישיבה במסעדה שלא הייתה ערוכה לכך כלל וכלל.
    מנהלת המשמרת יצאה לעברנו בפנים זעופות ופנתה אלינו באילו המילים:
    ״אתם יכולים להזמין אבל אל תתנחלו לי פה״
    שפת רחוב שכזו ,יחס משפיל וחוסר תודעת שירות משווע !!
    מקום לא ראויי בכלל !!

    אהבתי

    1. Idan הגיב:

      היי משה,

      מצטער על החוויה שעברתם. כאמור, אנחנו עברנו חוויה שונה, אבל היה מדובר בשישי בשעות הבוקר המוקדמות 🙂

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s