ביקורת: קלמטה \ עידן

למרות שהכרתי את המסעדה היוונית, לפחות בשם, אני חייב להגיד שמעולם לא חשבתי שאשב לאכול בקלמטה. היא ממוקמת בנקודה אסטרטגית ביפו העתיקה, ממש בקצה הגבעה, עם נוף המשקיף אל עבר הים ונמל יפו, וכיוצא מכך התבקש גם שתהיה סוג של מסעדת תיירים. אז טעיתי, קורה.

עכשיו, הייתי מנסה להצניע את העובדה שהביקור שלנו נערך בזמן המימונה אבל לא נראה לי שאפשר לנתק את הסיפור מהחוויה. כזוג אשכנזים לבנבן אורנית ואני חגגנו את המימונה שלנו השנה בהליכה לתיאטרון (הסימטה). כשנגמרה ההצגה, המוסיקה ביפו הזכירה לנו שזהו גם יום הג'אז הבינלאומי אז נדדנו לנו להופעת ג'אז על הדרך. כשסיימנו את כל אלה היינו רעבים. בדיוק יצאנו משכונת המזלות והשלט של קלמטה (מיקום אסטרטגי, זוכרים?) התנוסס מולנו, אז נתנו למסעדה צ'אנס.

בשעה יחסית מאוחרת, קצת לפני שסוגרים את המטבח להערב, אנחנו מטפסים במדרגות ומגלים מסעדה שחוגגת את המימונע שכמעט שכחנו. לא, ברצינות, ברחבת מוזיאון יפו התקיים ערב ריקודים סלוניים; איזה מימונה ואיזה נעליים. כאן, לעומת זאת, מקבלת את פנינו מוסיקה מזרחית של פעם – סמיר שוקרי, ישי לוי, המלך ארגוב – כמו שצריך ועד הסוף. כל הצוות במצב רוח טוב (אוזו, אני מאשים את האוזו), שר ורוקד במסעדה ומביא לנו מופלטות בזמן שאנחנו מזמינים את המנות. גם מצב הרוח שלנו עלה.

קלמטה קבב דג.JPG
קבב דג עם חציל וצזיקי

בגלל שהמטבח עמד להיסגר החלטנו שלא ממש נפתח שולחן אלא ניקח שתי עיקריות מוצלחות ונחלוק אותם ביחד. אני לקחתי קבב דג, עם חציל שרוף וצזיקי (62 ש"ח) ואורנית לקחה רביולי ריקוטה ופרמזן עם קרם פלפלים ודלעת (58 ש"ח). בשביל מצב הרוח אורנית הזמינה גם סנגריה לבנה עם אגסים מבושלים ביין לבן וקינמון (39 ש"ח). אורנית עיקמה קצת את האף כשהזמנתי את המנה שלי, כי אמרנו שנחלוק והיא לא חובבת גדולה של חצילים, אבל כשהמנות הגיעו היא הייתה רכונה כל כך אל תוך המנה שהתקשתי לחלץ משם קבב. והמנה באמת הייתה מוצלחת. טעם הדג היה טוב, התיבלון היה חריף אך לא יותר מדי ובצורה כללית הטעמים התאזנו יפה יחד עם הצזיקי שבצלחת. בזמנו אכלנו מנה דומה ברפאל של רפי כהן ואני לא זוכר שהמנה זכתה להתלהבות דומה שם. גם מנת הרביולי הייתה מוצלחת, אך צברה פחות התלהבות. הרביולים עצמם היו טובים אבל אורנית התחברה פחות לרוטב הפלפלים שהגיע איתם. כך יצא שאת כל מה שהחמצתי בצלחת שלי השלמתי מהצלחת שלה. נו, אמרנו שנחלוק.

קלמטה רביולי
זו לא צלחת קטנה, אלו פשוט רביולים גדולים

סגרנו את הערב עם סיבוב אוזו על הבר ועם חיוך גדול. הביקור שלנו היה רחוק מבדיקה מקיפה של המסעדה אבל אין ספק שנהנינו. נראה לי שהמבחן הטוב ביותר למסעדה היא השאלה "האם שווה לחזור לשם שוב?" ממה שכן הספקנו לראות התשובה היא כן. האוכל היה טעים, האווירה הייתה טובה והמחיר שיקף נאמנה את האיכות והכמות. נראה לי אבל שפעם הבאה נגיע בשעה שתאפשר לפחות לראות את הים מהחלון.

קלמטה דגים ופירות ים – כיכר קדומים 10, יפו העתיקה, תל אביב

 

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s