ביקורת: שגב ארט \ אורנית

מכירים את ההרגשה שאתם עומדים לעשות טעות איומה? כשאתם יודעים מראש מה תהיה התוצאה אבל בכל זאת הולכים על כל הקופה? אז שגב ארט בהרצליה.

בשגב ארט ביקרנו לראשונה ביום ההולדת שלי באוגוסט, ביחד עם אבא ועידן, והיה פלצני ומתוק. הרבה יותר מדי מתוק. לא חשבנו על המסעדה יותר מדי מאז, אבל כשהתוכניות שלנו הובילו אותנו לערב בהרצליה פיתוח המסעדה נראתה כמו אופציה טובה יותר משאר האפשרויות הזוועתיות שהאזור מציע (אני עובדת שם, סמכו עליי שכבר טעמתי את כל המבחר הקולינרי בסביבה). לעידן ולי כבר יצא לדגום את המסעדות של שגב (כולל גרסת האקספרס), אבל לא יצא לנו עדיין לכתוב עליהן.  הפעם החלטנו להרים את הכפפה.

בניגוד לאחות האקספרס, שגב ארט היא מסעדה די קטנה. היופי בה שהיא מעוצבת עם מראה גדולה באמצע החלל, שנותן אשלייה של מסעדה גדולה יותר. חבל שמבחינה אקוסטית לא הושקעה בה אותה כמות מחשבה. במוצאי שבת המסעדה רעשה וגעשה והבסים מהרמקולים לא תרמו לכל הסיפור. המסעדה נקראת "שגב ארט" כיוון שמרבית המנות מצולחתות על גבי צלחות מיוחדות, אשר משלבות בין אמנות לבין המנה עצמה. אז אמנם המנות נראות מאוד יפה, אבל למרבה הצער נדמה שהטעם שלהן הוא משני בכל הסיפור הזה, וזה לא מה שאמור להיות.

בשגב ארט התפריט מבוסס על קונספט של "תפריט טעימות", כאשר כל המנות בתפריט בגודל מנות ראשונות. הבעיה היא שהגודל לא מונע מהמנות להיות מתומחרות כמו מנות עיקריות. התפריט ממליץ על 5-6 מנות לזוג כדי לשבוע, ועם מחיר במנעד של 65-80 ש"ח למנה, ארוחה זוגית תגיע לסכום של בין 400-600 ש"ח, כולל שתייה וקינוחים (אם לא יותר).

מחיר בצד, התחלת הערב דווקא הייתה לא רעה. קיבלנו זוג מבחנות עם קוקטייל פירות יער תוסס, שהיה נחמד מאוד ופתח לנו את התיאבון. סלסלת הלחמים גם היא הייתה מוצלחת והגיעה עם חמאה הולנדית צהובה ומטבל איולי כמהין שהיה להיט בכל קנה מידה (וכמעט השתווה לאיולי פלפלים של מאיר אדוני. כמעט). הזמנו זוג קוקטיילים – קוקטייל אבטיח עבורי וקוקטייל ליצ'י-צ'ילי לעידן. הקוקטייל של עידן היה מתוק וספייסי, והקוקטייל שלי היה פשוט סכרתי ומתוק באופן לא פרופורציונלי. את השלוקים הראשונים גמעתי בהצלחה, אבל מאותו הרגע חטפתי בחילה והחלטתי שאין שום סיבה לסבול. ייאמר לזכות המלצרים, שהקוקטיילים ירדו מהחשבון הסופי בסוף הערב.

קוקטייל ליצ'י-צ'ילי וקוקטייל אבטיח
קוקטייל ליצ'י-צ'ילי וקוקטייל אבטיח

הזמנו ארבע מנות סך הכל – ריזוטו, פטה כבד, בשר אווז ורביולי עם טונה צרובה. ל"ראשונות" התחלנו בריזוטו עם פטריות, ירקות גינה, פרמז'ן וכמהין, וקוביות פטה כבד עם קרם מנדרינה, קרם תפוחי עץ, קרם קסיס ובריוש קינמון. הריזוטו של עידן היה טעים אך די סטנדרטי ולא ריגש אותי בכלל, מנת קוביות הפטה כבד כבר הייתה בדיחה. הגיעו 8 קוביות פטה כבד, מצולחתות יפהפה על צלחת עם שלושה סוגי קרם מתוק מעליהם וכל ה"טוב" הזה מתומחר ב- 75 ש"ח. כמות חומרי הגלם שם עשתה לי חשק לבכות. אמנם ידעתי מראש שמדובר בגודל של מנה ראשונה, אבל אני חייבת להגיד שזה עדיין הפתיע אותי.

קוביות פטה כבד
קוביות פטה כבד

לצד המנות קיבלנו פינוק – סלט נבטים אסיאתי, עם נבטים, צנון, קולרבי, איולי צ'ילי, ג'ינג'ר, וואסבי, קשיו וכוסברה. הסלט היה נחמד מאוד, אבל היה בדיוק אותו "פינוק" שהמטבח הציע לנו עוד אז באוגוסט (יחד עם קינוח פרלינים על לוח שח). זה גרם לי לתהות האם יש "פינוקים" קבועים בתפריט. לא שווה לגוון? סתם נקודה למחשבה.

לסיבוב שני, שלצורך העניין יקרא "עיקריות", לקחנו טונה צרובה עם רביולי עזים וכמהין ומנת בשר אווז עם נענע, כוסברה, וציר עגל העטוף בדף אורז כשמעליו צנון. מנת האווז עצמה הייתה טעימה אך הצילחות היה מוזר. דף האורז אמנם ארז את המנה הנוזלית, אך לא תרם לטעם והקשה על האכילה, חתיכות הצנון היו מנותקות לחלוטין מטעם המנה ושנינו לא הצלחנו להבין איך חוטי הצמר המצוירים על הצלחת (ולצדם איטריות אורז צבועות בסלק) אמורים לגרום לסועד לחוש תיאבון. כשחושבים על זה, אותו דבר יכול להיאמר על "פחית השימורים" עליה הגיעה מנת הריזוטו, אבל ניחא.

ריזוטו פטריות וחזה אווז עטוף בדף אורז ע"ג צמר ורוד
ריזוטו פטריות וחזה אווז עטוף בדף אורז ע"ג צמר ורוד

גולת הכותרת של הערב אבל הייתה העיקרית שלי. היא הגיעה כארבע כפות מונחות על פירה, ועל גבי הכפות הונחו קוביות טונה צרובה ורביולי קטנטן. המלצת המלצרית הייתה לאכול את הכל בביס אחד, מה שאומר שהמנה הזאת מסתכמת בארבעה ביסים.

מנת ארבעה ביסים: טונה צרובה, רביולי עזים וכמהין
מנת ארבעה ביסים: טונה צרובה, רביולי עזים וכמהין

בשלב הזה הסתיימה סבלנותי והתמרמרתי באוזני המלצרית על גודל המנות. נכון, כתוב בתפריט שמדובר במנות ראשונות, אבל כמות חומרי הגלם כמעט מעליבה אותי כסועדת והתמחור היקר פשוט כואב. היא הנהנה בראשה בהבנה וכאשר ביקשנו חשבון (ללא קינוחים) היא שאלה אם מותר לפנק אותנו בקינוח. אמרנו שכן.

הגיע לשולחננו מעין קינוח "ביניים" – יוגורט עם קציפת מנגו וסוכריות קופצות, שלמען האמת היה נחמד מאוד וקופצני בפה (כאילו סוכריות קופצות זה לא שנות השמונים). שוב, כמות הסוכר הרקיעה שחקים וזה ביאס אותי, אבל בגדול לא היו תלונות. כבר עמדנו לקום מהשולחן כשהגיע קינוח שני של עוגת גבינה על גבי פלטת ציור. כאשר שנינו מעכלים את הרעיון של קינוח נוסף, מגיע לשולחן קינוח שלישי – לוח שח עם פרלינים משוקולד לבן וחלב. את הקינוח הזה עידן כבר החזיר למטבח.

אז נשארנו למעשה עם שש עוגות גבינה קטנטנות שמעליהן רוטב צבעוני בוהק במגוון טעמים (ריבת חלב, שוקולד, קולי פטל, גנאש פטל, קרם דה קסיס ופסיפלורה). אינני יודעת מה היה טעם עוגות הגבינה עצמן, כיוון שזה נמחק לחלוטין במתוק חסר הפרופורציות של הגנאש \ קרם \ קולי שעטף אותן. בבליל הטעמים והצבעים פשוט לא היה ניתן לאתר שום טעם נוסף, מה גם שהרטבים על גבי העוגות היו אותם רטבים שכבר נטעמו במערכה הראשונה על גבי פטה הכבד. מיותר לציין שלא התרשמתי מהקינוחים. לקוח מן המניין היה משלם עבור הקינוח הזה 55 ש"ח והנחמה היחידה שלי הייתה שאת הקנס הזה לא היינו חייבים לשלם.

פלטת ציור עם עוגות גבינה קטנטנות. למה הכל כל כך בוהק?
פלטת ציור עם עוגות גבינה קטנטנות. למה הכל כל כך בוהק?

לסיכום "שגב ארט": הטעמים במסעדה מתוקים להחריד, הצבעים בוהקים להחריד והמחיר יקר להחריד. השירות לא רע (אם כי צריך להתחנן למים כי לא ניתן להשאיר בקבוקים על השולחן, לכו תבינו), אבל לא הייתי ממליצה לכם לבקר שם. יצאנו עם חשבון של 319 ש"ח לפני טיפ ובעיקר עם כאבי בטן מרוב סוכר. לא לסכרתיים מביניכם.

שגב ארט, החושלים 6, הרצליה פיתוח

9 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. רוזי הגיב:

    תודה על הביקורת המפורטת…נהנתי לקורא…
    נשמע ממש רע ובעיקר יקר….

    הריזוטו נראה לי טוב אבל אני אוהבת כל דבר עם פטריות…
    אני צמחונית ולכן לא הייתי מזמינה את שאר המנות אבל מנת קוביות הפטה נראת פשוט כמו בדיחה יקרה (על חשבונכם..)…
    כנ"ל לגבי מנת הטונה…

    הביקורת שלך הזכירה לי את הביקורת על המסעדה ז"ל של רושפלד של שרית ישי לוי ומנת הניוקי בעלות 80 שח..

    מודה שהצלחות יפה בעיני אבל המחיר פשוט מוגזם…במיוחד ביחס לתמורה המביכה..

    Liked by 1 person

    1. Ornit הגיב:

      היי רוזי, תודה קודם על התגובה 🙂

      וכן, המנות היו קטנות בטירוף ומביכות מבחינת הכמות והתימחור שלהן. הן אמנם נראות יפה אבל שום דבר לא מצדיק מחיר ו- Value for money כל כך נמוך.

      אהבתי

  2. פלג הגיב:

    לא התחברתי למסעדות של שגב מאז הביקור שלי בשגב אקספרס ואני משתדל לשמור מרחק.
    נושא ה-Value for Money חוזר על עצמו הרבה פעמים אצלו, כולל גם ב"דוכנים" שלו בשרונה מרקט (להבדיל למשל מהדוכן של רושפלד שלמרות המחירים, בהחלט מקבלים תמורה).
    המנות האלה אבל נראות פשוט מגוכחות ומשדרות בעיקר שזו מסעדה לאנשים שיותר חשוב להם להראות שיש להם כסף מאשר כאלה שמבינים באוכל – בדיוק סוג המסעדות שצריך להתרחק מהם כמו מאש.

    אהבתי

    1. Ornit הגיב:

      היי פלג 🙂
      תודה על התגובה.
      וכן, אני מסכימה עם מה שאמרת. חבל שהמסעדה עדיין מלאה ושאנשים ממשיכים להגיע אליה כאילו אין מסעדות טובות אחרות במדינה…

      אהבתי

  3. עדי הגיב:

    היי אורנית, אני מגיבה באיחור (אופנתי?).

    אני אישית אכלתי בשגב ארט כמה פעמים – אבל איכשהו "זכיתי" לעשות את זה רק בארוחות העיסקיות של הצהרים. בעיסקיות האלו (במיוחד אלו של אמצע השבוע, כשארוחה מקבילה בשבת בצהרים עולה בערך 20 ש"ח יותר) ה Value for Money יוצא משתלם יותר מהארוחה שאת מתארת פה (מדובר על ארוחה עם לחמים, מנה ראשונה בגודל קצת יותר גדול ממה שאתם קיבלתם, מנת ביניים של סורבה, מנה עיקרית בגודל של מנה עיקרית, וקינוחים אפשר להזמין במחיר מוזל קצת יותר). למרות שכמובן זה לא מצדיק או מחפה על החוויה שאתם עברתם.

    העניין הוא שאת התלונה הזו על Value for Money ראיתי בלא מעט מסעדות (הן כביקורות והן מחוויה אישית שלי). מדובר בלא מעט מקרים על גודל מנה שמתומחר יקר מידי, אבל כבר חוויתי פעם ארוחה שבה המלצריות (בהוראה מלמעלה אני מניחה) דחפו לנו בכל הכוח בקבוקי מים מינרליים והייתי צריכה להיות אסרטיבית על גבול גסת רוח כדי לדרוש מהן שיביאו כוסות מי ברז לשולחן, והמלצריות דאגו טוב מאוד שלא אוכל חלילה לבקש מילוי מחדש של הכוסות…

    אהבתי

    1. Idan הגיב:

      היי עדי,

      קודם כל תודה על התגובה (המושקעת). הייתי פעם אחת לפני חודשיים בשגב ארט בצהריים ואכן החוויה הייתה מעט שונה – יותר בהקשר ה- VFM שהיה אכן גבוה יותר (130 ש"ח לעסקית שכוללת לחם, מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלט שורשים וסורבה קינוחי). האמת היא שהזמנתי את אותה מנת רביולי ובצהריים היא הגיעה עם 8 או 10 כפות רביולי עם טונה צרובה, וזה היה נחמד 🙂

      בכל מקרה בהתחשב במגוון המסעדות שיש כיום בארץ (הרצליה אולי סובלת קצת מפיחות במסעדות), אני בהחלט ממליצה ללכת למקומות אחרים מאשר שגב ארט. אלא אם כן מדובר בעסקית של אמצע השבוע, ואם המיקום חייב להיות הרצליה, מדובר ברע במיעוטו.

      Liked by 1 person

      1. adiad הגיב:

        היי עידן, התחושה שלי לגבי VFM היא כללית עבור לא מעט מסעדות שמוגדרות כמסעדות שף – כל אחת מהן "נפלה" אצלי באיזשהו פרט כזה או אחר. זו יכולה להיות מסעדה שדוחפת בכל הכוח בקבוקים קטנים של מים מינרליים בעלות גבוהה לשולחן של 9 אנשים, זו יכולה להיות מסעדה שבה דוחפים מנות בפורמט של "שרינג" במנות לקבוצה שזה לא מתאים לה (אצלנו במשפחה למשל יש צמחונית אחת לעומת אוהבי בשר, וחובבי מאכלי ים לעומת אחרים שלא אוהבים "שרצים"), או כזו שבה ממש ממש ממש מבטיחים לנו שהאוכל לא חריף אם מסירים ממנו רכיב חריף מאוד, רק כדי לגלות שהוא חריף בצורה מוגזמת עבורינו גם ככה…

        אהבתי

      2. Idan הגיב:

        היי עדי,
        כל מה שתיארת מופיע אצלי תחת קטגוריה של "לא תקין", לא משנה באיזה סוג של מסעדה מדובר. אני לא יודע אם ניסיתם ארוחות Eatwith, אבל שם ה- VFM בהחלט גבוה יותר משמעותית מאשר רוב המסעדות שדגמנו ברחבי הארץ.

        Liked by 1 person

      3. adiad הגיב:

        שמעתי על Eatwith בחו"ל – לא ידעתי שזה הגיע לארץ, וזו בשורה טובה. 🙂

        תשמע, יש אצלנו בארץ פריחה של תחום הקולינריה, ויש הרבה שפים שמעוניינים להוציא את הבשורה שלהם לשוק. העניין הוא שמעורבים כאן הצורך לשרוד כלכלית (תחום שקשה לשרוד בו בלי לפשוט רגל פה בארץ), וגם הרצון "לחנך" את הקהל לאכילה "טובה" לפי הקריטריונים של השף, בלי לחשוב על כך שלפעמים אנחנו מחפשים משהו "טעים" ולא בהכרח משהו שתואם את תפיסת העולם של השף (ובוא נודה בזה – לפעמים השניצל הלא מתוחכם של אמא עם הקטשופ הכי פושטי שיש הוא מעדן 😉 ).

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s