ביקורת: בראנץ' אצל עתליה \ עידן

בסוף השבוע קפצנו לארוחה נוספת מבית EatWith, והפעם לבראנץ' בביתה של עתליה בעין כרם. למקרה שהתפספסה הביקורת הקודמת שלנו בנושא, EatWith הוא אתר המחבר בין סועדים לשפים, כאשר הסעודות מתקיימות לרוב בביתם הפרטי של המארחים במקום במסעדה. הפורמט מאפשר תשומת לב רבה יותר למנות ולאורחים ולטאץ' אישי מורגש יותר סביב כל העשייה. הפעם היינו בביתה של עתליה, שפית ירושלמית חייכנית וחברותית שאירחה אותנו בשישי בבוקר בבית האבן היפיפה שלה בשכונת עין כרם. אורנית ואני מתחילים לחבב את דרך האירוח הזו, היא מאפשרת לנו להגיע למקומות שבדרך אחרת ספק אם היינו יכולים לבקר בהם. במקרה הנוכחי, עוד בדרכנו אל הכניסה, כשאנחנו עוברים דרך גינת ירק ובמעלה מדרגות האבן, הבנו את היתרון הקטן שהמקום מציע; נוף הרי ירושלים שנשקף לנו מהמרפסת הוסיף גם הוא למסקנה.

גינת ירק במערכה ראשונה חוזרת כסלט טרי במערכה שלישית. את מרבית המרכיבים בארוחה עתליה מגדלת בעצמה ונראה שהיא גאה בתוצרת לא פחות מבבישולים שלה. אז בעוד שאנחנו מחכים לכל האורחים, עלינו עם סנגריה ביד לגג הבניין לראות את שאר שיחי התבלין ולנהל שיחות על שיחי קישואים ותות; לאחר שכל המוזמנים הספיקו להגיע אל הבית, ירדנו חזרה למנת פתיחה – בריוש אישי בליווי גבינת שמנת וריבת אפרסק תוצרת בית.

2016.06.03 בראנץ בעין כרם (53)
בריוש, גבינת שמנת וריבת אפרסק

למטה חיכה לנו גם בופה עשיר, כאשר מגוון המנות לא מייצג רק את סגנון הבישול של עתליה אלא גם את אופי השכונה הירושלמית בה אנחנו מתארחים. אז כן, היו כאן המשתתפים הקבועים שמפארים כל בופה ארוחת בוקר ישראלי (אי אפשר לפתוח את היום בלי שקשוקה או שתיים), אך לידם מספר הברקות כמו בואיקוס בולגרי, קיש מנגולד ועגבניות או סלט חסה ואפרסקים שנתנו טון מעט שונה. אורנית התלהבה במיוחד מהקיש בצל ותימין שהיה פריך ומוצלח ומלחם השאור (וזיתים) שהיה נהדר. בתפריט היו גם לחמניות גזר שהיו פחות לטעמנו וסלט ירקות שורש שאורנית ואני היינו חלוקים עליו (אני אהבתי, היא פחות), אבל סך הכל המגוון היה עשיר והתוצרת טובה.

2016.06.03 בראנץ בעין כרם (62).JPG
בצלחת: שקשוקה ירוקה, בואיקוס, לחמניית גזר, סלט עדשים, לבנה וזיתים

לקינוח עברנו לצידו השני של שולחן הבופה, עם מבחר של טארט לימון, סקונס בריטים, חלבה, עוגת קקאו, "נשיקות" מרנג קטנות ועוגת פירות יבשים. החלבה תוצרת בית הייתה שמנונית ונהדרת, הסקונס קיבלו איזון לטעם המאופק שלהם (בריטים…) עם תוספת קלה של קצפת וההפתעה הגדולה היו דווקא הפרוסות הדקות של עוגת הפירות היבשים, אליה אורנית ואני חזרנו מספר פעמים. כדי להוריד מעט את כל האוכל ישבנו עם חליטת נענע, מרווה ולואיזה והקשבנו לבעלת הבית מסבירה על היסטוריית המשפחה בשכונה ועל עצמה.

2016.06.03 בראנץ בעין כרם (67)
הרבה בחירות מתוקות

הביקור אצל עתליה היה מהנה מאד. אורנית ואני תמיד טוענים שביקור במסעדה צריך להיות חוויה וזה אכן מה שקיבלנו כאן, בדגש על בעלת הבית שהייתה מקסימה באופן יוצא דופן. הבישול הוא ביתי ולא מתיימר, הגיוון במרכיבים ובתוצרים שעל השולחן מאפשרים לכל סועד למצוא את עצמו בקלות. אהבנו את החיבור לאנשים חדשים (פגשנו את גילי מאביחיל, אליה נקפוץ גם כן לבראנץ' בקרוב) ואת היציאה מהשבלונה של "בראנץ' בתל אביב". למי שמחפש ארוחות מחוץ לעיר, ומוכן לשלם מעט יותר מארוחה רגילה(120 לאדם), EatWith היא אופציה נהדרת, בעיקר כי היא משלבת בין אוכל טוב וטיולים בארץ. אנחנו ממליצים לתפוס כמה חברים ולפתוח שולחן ביחד.

עתליה – רח' עין כרם 9, ירושלים

תגובה אחת הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s