ביקורת: ויסלה \ אורנית

אין לנו באמת זכות להתלונן על הסצנה הקולינרית בישראל; כל אחד יכול למצוא את המקום שהוא הכי אוהב, בהתאם לטעמים שהוא אוהב וסיכוי גבוה שלא תצטרכו אפילו לנסוע מחוץ לגבולות ת"א. כמות המסעדות לפי מ"ר בתל אביב מרקיעה שחקים וזה לא מפתיע אותי, מסעדות נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל, ועדיין ישנם לא מעט מקומות מוצלחים שגורמים לי לחזור אליהם פעם אחר פעם בערגה. דווקא גיחה לגבעת ברנר המנומנמת הביאה אותי לעסקית של "ויסלה" בגדרה (35 דק' מתל אביב) כדי לגלות מקום חמוד במחירים שפויים ביחס למרכז ובתמורה הולמת לחשבון.

ויסלה ממוקמת על רח' הביל"ויים בגדרה, אחד מהרחובות הראשיים בעיר שכולל את מרבית החנויות השוות והמסעדות הטובות בעיר. הרחוב שופע בכחול-לבן למכביר ובשעת צהריים של אמצע השבוע המסעדה כמעט וריקה. המקום מציע עסקיות במחירים שווים לכל נפש: 58 ₪, 69 ₪ ו- 122 ₪. בזמן העסקית הקינוחים מוצעים בהנחה של 50%, ויש אפשרות ל-"יין ללא תחתית" ב- 50 ₪.

בכל עסקית מקבלים שתייה לבחירה – שתייה קלה או גזוז בטעמים (בחרנו גזוזי אננס וענבים), פוקצ'ה לוהטת מהתנור וצלחת מזטים תוצרת בית. הגזוז היה נחמד והזכיר לי טעמים נוסטלגיים של ניינטיז (בקטע טוב), הפוקצ'ה הייתה לוהטת תרתי משמע והיינו צריכים להמתין מספר דקות עד שיכולנו לטעום אותה, והמזטים היו חביבים עד מאוד. טעמנו מטבל עגבניות שרי (טעים), צזיקי תוצרת בית (חריף בלשון וטוב), סלט טורקי (לא התרשמתי) ופלפלים מוחמצים (לא נגעתי, בכל זאת אורנית). כאשר הפוקצ'ה התקררה גיליתי שהיא חוממה טיפה מעבר למידה, מה שגרם לה להיות שרופה בקצוות וקראסטית יותר מדי, אך בפנים הייתה חמימה ונעימה והתענגה על המטבלים. סך הכל, טעים ונדיב בכמויות.

רצינו לטעום משהו נוסף מהתפריט שאינו כלול בעסקית והחלטנו להזמין פולנטה עם ראגו פטריות ואספרגוס. הגיעה צנצנת זכוכית (כמו של ריבות) עם המון פולנטה חמה במרקם מושלם, עליה הונח ראגו פטריות וכמות נדיבה של אספרגוס. המרקם שלה היה נהדר ונימוח, הראגו היה בשרני וטעים ובאופן כללי געגועיי לפולנטה של מסה נרגעו קמעה, כיוון שהפולנטה של ויסלה הייתה מתחרה טובה מאוד ובמחיר הגיוני. בהחלט מנה מצוינת (וחבל שלא נכללת בעסקית) ומומלצת בחום, בלי קשר לשעת היום.

פפרדלה דייגים עם סלמון, אפונה ופרמזן
פפרדלה דייגים עם סלמון, אפונה ופרמזן

לשולחן הגיעו שתי עיקריות: פפרדלה דייגים עם סלמון, עגבניות שרי, אפונה למכביר, שמנת ופרמז'ן, ומנת פיש & צ'יפס: דג קוד שחור בציפוי פריך של וודקה ובירה עם צ'יפוטלה וצ'יפס. הפפרדלה הייתה נחמדה ותו לא, נתחי הסלמון היו טובים, אך הפסטה הייתה אל-דנטה מדי לטעמי, האפונה לא הסתדרה לי בפה והפרמז'ן היה איכותי וטוב. מנת הפיש & צ'יפס הייתה פשוטה ומוצלחת: נתחים בשרניים של דג בציפוי פריך, חריף מעט, עם הרבה צ'יפס מטוגן לצדו. אמנם לא המנה שהייתי בוחרת לי בזמן דיאטה, אך חובבי הפיש & צ'יפס ייהנו ממנה עד מאוד.

לא נשארנו על מנת לבחון את הקינוחים ב- 50% הנחה ואני מעט מתחרטת על כך, אם כי זה נותן סיבה לבוא שוב. לא הייתי מגיעה לגדרה במיוחד על מנת לבדוק את ויסלה, אך אם אתם באזור (בעיקר בשעות העסקית – 12:00-17:00) היא מספקת תמורה הולמת ואוכל טעים עם חשבון שפוי. לא יזיק למסעדות תל אביביות ללמוד קצת…

נ.ב – התגעגעתם אלינו?

ויסלה, הביל"ויים 18, גדרה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s