ביקורת: קנטה \ עידן

בערב מוצאי שבת, באמצע ספטמבר, בתל אביב נטולת החורף, אורנית ואני הוזמנו לביקור בקנטה, על גג קניון גן העיר שליד כיכר רבין. אני חייב להגיד שהרבה זמן לא הייתי באזור, או בברים אם כבר מדברים על זה, אבל גיוון זה טוב ותמיד נחמד לבדוק מה נשתנה. כמישהו שחוזר אחרי היעדרות מסוימת, נראה שת"א עוברת לה רנסאנס ברים מסוים. השייקר והסטירר חוזרים לאופנה ויש לא מעט ברים שמשתדלים להציע מעט מעבר לבירה וצ'יפס. המיקום המרכזי משחק לטובת הקנטה, וכאשר טיפסנו לגג הקניון הישן הופתעתי למצוא מרפסת מוארת ודי מסבירת פנים. אורנית ואני יותר אכלנים משתיינים, אבל אי אפשר לטעות לגבי מה ייעודה של הקנטה. במרכז החלל עומד לו בר רחב ידיים שדואג לכך שלא משנה היכן תבחר לשבת, תהיה במרחק הושטת יד משירותי הבר.

ואם כבר אמרנו בר, אז צריך לבדוק את יכולותיו. בהמלצת המלצר אורנית הזמינה את ה-Lucky 8, קוקטייל מתקתק-חריף על בסיס רום (בקרדי 8), טריפל סק, ליצ'י, ליים, ג'ינג'ר טרי ונענע (58 ₪) ואני הזמנתי Tabula Rasa, קוקטייל ערק (אשקלון) עם מרטיני ביטר, רום ליים וסלרי (48 ₪). למרות שחיכיתי לטעם סלרי דומיננטי במשקה, הגיע אלי קוקטייל ערק נחמד ביותר, אין תלונות, עם עלי סלרי לקישוט. אישית הייתי כותש מעט מהסלרי אל תוך הקוקטייל כדי לשחרר את הטעמים, אבל זו רק הערת אגב. לאורנית לא היו את אותן תלונות. היא התלהבה הרבה יותר מהקוקטייל שלה וגם אם היא לא חובבת רום גדולה, מהר מאד מצאתי אותה עם חיוך על הפנים, מנשנשת את פלח התפוז המסוכר של המשקה כמו ילדה קטנה.

קוקטיילים בקנטה
קוקטיילים בקנטה

לקישוט השולחן וריפוד הבטן החלטנו לנסות מעט מיכולות המטבח. עכשיו, בואו נודה בזה; מטבח בבר בא לשרת את צורכי שתיית האלכוהול ולא ההפך. לפחות בדרך כלל. הבר הממוצע יציע ללקוחותיו אוכל מהיר, עם קצת מזל גם טעים, אבל בהחלט אין חובה שיהיה מעניין. בקנטה, ההבדל האמיתי נמדד בדיוק בנקודה הזו. על המטבח אמון ירון מלכה, לשעבר מקלואליס, וההבדל מורגש. בין "סלקים בתנור עם קרם דלעת" ל"קרפצ'ו סינטה עם תאנים"' התפריט מתפאר בלא מעט רשומות מעניינות. אורנית בחרה לקחת פרוסות סינטה צרובות במידת עשייה מדיום, עם סלט שורשים אסייתי ורוטב תאי (56 ש"ח), ואני לקחתי שיפוד שייטל עם פטרוזיליה, בצל סגול וצזיקי על טורטייה (52 ש"ח). בשביל לנטרל מעט את כל הבשר הזה, הזמנו למרכז השולחן סלט עגבניות שרי עם בזיליקום, צנונית, שקדים, קרוטוני פוקצ'ה ופטה כבשים (35 ש"ח).

סלט עגבניות שרי
סלט עגבניות שרי

נתחיל מהסוף, האוכל בקנטה טוב. טוב בצורה מפתיעה עבור בר ובצורה לא מפתיעה עבור כמות ההשקעה שהושמה בו, כי היא מורגשת. סלט העגבניות לא ממש צריך לקבל מחמאות; המרכיבים טובים, ההגשה יפה… הסלט עשה את שלו. הסינטה של אורנית, לעומת זאת, כן. הנתח היה עסיסי וטוב, הסלט האסיאתי הקליל איזן את 'כבדות' הבשר ורוטב התאי סגר את שניהם גם יחד. השייטל, שהגיע נעוץ על שיפוד מתכת, היה גם הוא עשוי כהלכה, אבל עם שיפוד מתכת לוהט שמנע ממני להתעסק איתו בידיים חשופות. המנה בהחלט החזיקה את שלה ויזואלית, וכאשר כן הגעתי לעטוף את הבשר ביחד עם הצזיקי והטורטייה הביצוע הסופי אכן היה מוצלח, אבל קשה היה לתפעל את המנה עם ניצב שיפוד לוהט וחבל.

סינטה צרובה לצד סלט אסיאתי
סינטה צרובה לצד סלט אסיאתי

אחרי סיבוב צ'ייסרים מהבר, החלטתי לקחתי קוקטייל נוסף שמשך לי את העין ולנסות את Urban Legend, קוקטייל בהשראת אולד פאשן על בסיס ג'ק דניאלס, עם טריפל סק, אנגוסטרה, וניל, ליים, נענע וג'ינג'ר אייל.  אם נשים את הקלפים על השולחן, אי אפשר להגיד אולד פאשן באותו משפט עם וניל, ליים ונענע. אולד פאשן הוא קוקטייל המדד שלי לבר טוב – אם הקוקטייל מוצלח, הבר מוצלח ואם הוא לא, הברמן איבד נקודה. אולד פאשן זה לא היה, אבל בחיי שזה היה קוקטייל טוב. אני יודע שקוקטייל באמת מוצלח כשאורנית מחסלת לי מחצית משקה רק מ"לטעום" אותו כל פעם שאני מניח אותו חזרה לשולחן.

לקינוח הזמנו עוגת "ניו יורק סטייל". ניו יורק סטייל, כי זה בסגנון ניו יורק צ'יז קייק, אבל לא בדיוק. העוגה אכן הייתה עוגת גבינה אפויה, אבל עם תחתית קרמל מלוח ודובדבני אמרנה (39 ש"ח). בנוסף קיבלנו מהמטבח ברולה ג'אנדויה – קרם ברולה אגוזי לוז עם גלידת וניל וטוויל קקאו עם מלח ים (32 ש"ח). בעוד שאני טיפלתי בעוגת הגבינה, שהייתה מלאה ועשירה בשמנת, אורנית התלהבה מהברולה ג'אנדויה, שהוא לא ממש "קרם ברולה" קלאסי, אלא מעין סופלה אגוזי לוז. אורנית תיארה את זה כ"לאכול קרם פרלין עם כפית". בין אם זה נכון או לא, העובדה היא ששתי הצלחות נותרו ריקות, אז אנחנו לא באמת יכולים לבוא בתלונות.

עוגת גבינה אפויה וברולה ג'אנדויה
עוגת גבינה אפויה וברולה ג'אנדויה

בשורה התחתונה בהחלט נהנינו. הקנטה מציעה חוויית בילוי קלילה ונעימה במרכז תל אביב. הקוקטיילים שלה קלילים, האווירה קלילה, והאלכוהול משתלב טוב עם האוכל שהמקום מציע. יש כאן מטבח הרבה יותר חזק ממה שנהוג למצוא בבר אלכוהול ושווה לקפוץ לכאן לביקור אחרי העבודה או לדרינק מוצ"ש.

קנטה, אבן גבירול 71 (גג קניון גן העיר), תל אביב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s