ביקורת: Morin & Yuval – Social Dinning \ אורנית

(עדכון 2017: מורין ויובל כבר לא מארחים דרך EatWith, לצערנו. נעדכן אם משהו ישתנה)

זה לא חדש שאני ועידן אוהבים את הארוחות ב- EatWith. הסיבה העיקרית לכך היא שאנו מאמינים גדולים ביחס אישי והקונספט מאפשר לנו בעצם לחתוך את ה- middle man ולפגוש את השף פנים אל פנים. ככה יוצא לנו לאכול את המנות שהוא מכין הכי טוב במגרש הביתי שלו ועל הדרך לפגוש אנשים נוספים שאוהבים אוכל כמונו. כך או כך, זו עסקה משתלמת.

מורין ויובל הם זוג מקסים. נקודה. מספיק רק לראות את האינטראקציה ביניהם כדי להרגיש בבית. הקדמנו בכמה דקות לארוחה והספקנו לפטפט מעט עם מורין, שמלבד היותה הצלע השנייה של יובל במטבח (או שהוא הצלע השנייה שלה?), היא גם שחקנית בבית צבי ועבדה בעברה בקייטרינג של רן שמואלי וב- Claro. ב-Claro למעשה פגשה את יובל – שף מוכשר עם שנים של ניסיון במטבח. הם התאהבו ויצרו משהו חדש משלהם – ארוחות אינטימיות בביתם וקייטרינג שמגיע עד לבית הלקוח. שניהם לא אוהבים את ההתייחסות אליהם כ"יוצאי Claro" כיוון שכל אחד מהם עשה הרבה יותר מזה, והם צודקים. יובל מגיע מרקע של מטבח גרמני עשוי היטב ולכן גם אמון על עבודת המטבח ומורין היא ה- social speaker שדואגת לצילחות המנות ולאירוח. היא עושה זאת בחינניות כה רבה שאי אפשר שלא להתאהב בהם.

מורין ויובל, המארחים שלנו
מורין ויובל, המארחים שלנו

הארוחה נקראת "Hunger Awakens" ועולה 286 ₪ לאדם. התפריט כתוב אמנם באתר אך הוא משתנה בהתאם לעונתיות ולחומרי הגלם הזמינים. בגדול, זהו מקבץ של מנות מיוחדות הסובבות סביב מבחר דגים ופירות ים.

בשביל להכין את הבטן לאוכל שתינו קוקטייל אפריטיף צרפתי \ איטלקי, מנוער עם סודה שהיה קליל וכיפי והיווה קרקע פורייה לקראת הבאות. מכאן התקדמנו למספר פתיחים. ראשונה הגיעה מנת "לפתוח את התיאבון" – מנת מרק בצל צרפתי עם בצקיות גרוייר ומקל פרמז'ן. קערית המרק הייתה קטנה פיזית אבל העלתה את הציפיות שלנו מהארוחה לשמיים. המרק היה קטיפתי ומלא ריחות עזים של בצל וגבינה; ממש יכולתי להריח את פריז מעבר לאופק. לאחר מכן הגיעה ברוסקטת קלמארי עם שום קונפי, שרי, בצל קלוי ובזיליקום. מנה קלילה שנותנת לקלאמרי מקום של כבוד. המנה השלישית הייתה טורטליני עם גבינת פנחס ישראלית ועלי גפן, בליווי סלסת עגבניות פיקנטית, גרידת לימון וצנוברים על בסיס צזיקי. המנה הייתה קטנה וחמודה. שילוב הטעמים עם הגבינה היה מוצלח ולווה בחמצמצות עדינה שהגיעה מהעגבניות והלימון. כבר התחלה טובה.

ברוסקטות קלאמרי
ברוסקטות קלאמרי

למנה ראשונה קיבלנו טרטר טונה עם קינואה שחורה ואבוקדו במעטפת סלק על מצע אספרגוס ויוגורט. אני ממש לא מחבבת סלק, על כל צורותיו, ובכל זאת טעמתי ונהניתי מהמנה, ששיחקה על מנעד הטעמים בין חמצמץ, עדין ומתוק.

אחריה הגיעה מנת ביניים – ריזוטו שרימפס בציר עגבניות שרי, עם מסקרפונה, קצף טרגון, בייבי זוקיני וגבינת פרמזן. מנה מתקתקה ועדינה. ניסיתי לספוג את הטעמים על הלשון ולמשוך אותה קצת יותר, אבל היא הייתה כל כך טעימה שזה לא החזיק באמת יותר ממספר ביסים. עידן הסתכל עליי בתמיהה ושאל לאן נעלמה המנה. הסתכלתי מסביבי על האנשים והבנתי שאני לא היחידה שלא הצליחה להתאפק.

עד למנה העיקרית הייתה הפסקה מתודית די ארוכה, ספק כדי שליובל יהיה מספיק זמן להכין אותה וספק כדי שנספיק קצת לעשות מינגלינג עם החבר'ה הנוספים שהגיעו איתנו לארוחה. והנה עוד הבדל קטן בין חווית סעודה במסעדה לחוויית האירוח של EatWith: במסעדה יכול להיות שזה היה מפריע לי, כאן ההמתנה כמעט ולא הורגשה. בזמן שכל הבית התמלא בריחות, הספקנו לקשקש ולהכיר את יושבי השולחן.

המנה העיקרית הגיעה והייתה מורכבת מפילטים של מוסר ים, המונחים על ראגו פטריות וסלט "פיצוחים" עם בסיס קרם גזר. המנה הייתה עדינה ולא מתיימרת. כל המרכיבים בה השתלבו יחד באופן הרמוני והתקבל טעם עדין ונעים שהזכיר לי כמה אני אוהבת דגים וכמה קל ליצור סביבם מנה נפלאה בלי להתאמץ יותר מדי.

מנה עיקרית
מנה עיקרית

ריח עז של אננס התערבב עם ריח חמאה על מחבת ואפף את החדר, ועדיין לא ידענו מה מחכה לנו בשלב הקינוחים. כל אחד קיבל צלחת אישית ועליה אננס מקורמל עם קצפת, "מקרון ים תיכוני" עם עוגייה, שברי גבינת טולום, סלט וולדורף תפוחים וקרם בזיליקום. מורין ביקשה שניקח ביס משולב בכל המרכיבים (איך?) והיא צדקה. זה היה נהדר וקליל. בצורה כללית המילים 'קליל', 'חמצמץ' ו'עדין' יכולות לתאר את כל המנות בארוחה. הייתי אומרת שזו ארוחת קיץ אם לא היינו שנייה לפני הסתיו, אבל אין ספק שמדובר בארוחה אשר מתאימה לאקלים החם של ישראל. ואם כבר חם, אז לסיים בכוס תה. לצד המקרון והעוגייה הגיע לשולחן מגש וכוסות, כשבתוכן חליטת תה עם המון עלי מרווה.

קינוח מס' 1
קינוח מס' 1

עד כאן הכל טוב ויפה. לפתע פתאום הגיח משום מקום מגש בעל שתי קומות, מלא בכל טוב: שברי שוקולד לבן ומריר עם אגוזים וקליפות הדר, כדורי שוקולד עטופים באגוזי לוז, ענבים מתוקים ללא חרצנים, בלונדיז עם פיסטוקים מומלחים ועוד ועוד. לא הקינוח מולנו ולא ההפתעה מנעו מאיתנו להסתער על המגש ולפרק אותו עד תום. במידה ולמישהו עדיין היה חסר קצת סוכר, קיבלנו גם מלבי מידיו של יובל – מלבי נוזלי, עשוי היטב, עם פיסטוקים מומלחים. אני לא יכולה לומר שהוא לוקח את המלבי של עידן, אחרת יש סיכוי שאני אשן על הספה הערב, אבל הוא היה ברמה גבוהה מאוד והפיסטוקים המומלחים נתנו "קיק" קצת אחר לכל המתוק הזה.

מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה?
מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה?

הארוחה של מורין ויובל היא לא סתם עוד "ארוחה בבית השף"; היא מרגישה כמו לשבת עם חברים טובים שלא פגשת הרבה זמן על כוס יין ואוכל כיפי, כאשר האינטימיות והיחס האישי (כי בכל זאת, באיזו מסעדה דואגים למלא לך את כוס היין בחופשיות ובאהבה?) משחקים תפקיד עיקרי. האוכל הטוב מהווה בסיס יציב והחברה מצטרפת לחוויה הכוללת שהיא ערב נעים, נטול מניירות, לאנשים שבאמת אוהבים אוכל. אם אתם מגיעים, תמסרו לשניהם חיבוק ונשיקה ענקית ממני.

אם זו חוויית EatWith ראשונה שלכם, השתמשו בקוד 0D107D64 ב-Checkout ותקבלו הנחה של 45 ש"ח 🙂

Morin & Yuval, רמת השרון

4 תגובות הוסיפו את שלכם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s