ביקורת: ארוחה על הגג \ אורנית

האמת היא שהרבה זמן לא נהניתי כל כך מארוחה. החיבור בין אוכל טוב, בית מיוחד, מארחים מקסימים ואנשים טובים מסביבנו, היה פשוט נכון. הסיפור שלנו הפעם מתחיל בטרקטור זבל שכמעט ודרס אותנו בסמטאות שוק הכרמל. מעולם לא ביקרתי בשוק הכרמל לאחר שנסגר ואיכשהו עידן ואני מצאנו את עצמנו צועדים בכביש מלא רפש וג'יפה שעד כמה שעות לפני כן היה מלא בהמולה ורוכלים. עשינו את דרכנו לדירת הגג של מיה ויונתן, כאשר ידעתי שהיא אמורה להתחבא בין הסמטאות, אך לא הבנתי עד כמה היא ממש במרכז שוק הכרמל. בעודנו צועדים, אני מנסה לדלג בין המים וכמויות הזבל ברחוב, חשבתי לעצמי עד כמה המחזה סוריאליסטי ולא רגיל. אחרי שכמעט וחטפנו זרנוק מים מצינור פינוי אשפה, עשינו עיקוף קל ברחובות הפנימיים של השוק ולאחר מספר דקות מצאנו את מחוז חפצנו. עלינו במדרגות לדירת הגג ושם קיבלו את פנינו מאיה ויונתן, שני חבר'ה קולינריים שממש אוהבים את מה שהם עושים, ובצדק. אה, ויין. קיבל את פנינו הרבה מאוד יין.

"ארוחה על הגג" היא הבייבי הקטן של השף יונתן גלעדי והקונדיטורית מיה הופמן. יונתן עבד בעברו ברפאל וסורה מארה, ומיה עברה מירושלים לתל אביב כדי לעבוד בקלארו ולאחר מכן בפאסטל. כנראה שקלארו הוא בי"ס טירונות ממש טוב לאנשי מטבח. סיפורים מקלארו שמענו גם ממורין ויובל, אותם ביקרנו בארוחה קודמת. מיה ויונתן נישאו לא מזמן והחליטו לשלב את הכישרון היצירתי של שניהם למשהו מיוחד משלהם במקום להמשיך לעבוד במטבחים גדולים. מיה סיפרה לנו שביום אחד פשוט לא היה לה חשק להמשיך וליצור, ושזו הארוחה הזו ששינתה את זה עבורה. זה עורר בי חיוך, כיוון שקל להבחין בנשמה ובאהבה של שניהם שנשפכים אל תוך האוכל. זוהי לא סתם ארוחה. זו ארוחה של זוג אנשים שמאוהבים בדרך שלהם, ורוצים להעביר אותה הלאה לאנשים אחרים.

למנות בארוחה היה מוטיב חוזר. כמעט כל מנה נפלה לקטגוריה של אוכל שצריך לאכול עם הידיים, וזה היה די נחמד. לפתיח קיבלנו דפי אורז עם סשימי סלמון, איולי ג'ינג'ר, שומשום ועיטור של מיקרו בזיליקום. הסשימי היה טרי וכיפי והחליק על הלשון, האיולי נתן גוון קליל וחמצמץ, ובגדול, זו הייתה מנה כיפית לחלוטין. הרגשתי איך רמת הציפיות שלי מתחילה לעלות וזה עשה לי נעים בבטן.

דפי אורז עם סשימי סלמון, מיני קוויאר ושמן זית
דפי אורז עם סשימי סלמון, מיני קוויאר ושמן זית

לא פשוט להעביר חווית ריחות בכתיבה, אבל ריח היה חלק עיקרי בארוחה; אם זה ריח של שרימפסים צרובים על הפלנצ'ה ואם זה ריח של חמאה מזוקקת. הכל הריח כל כך טוב. כאשר המנות הגיעו אלינו לצלחת, אנחנו כבר היינו עם בלוטות טעם מגורות שרק מחכות לבלוע את המנה היפיפיה שמונחת מולנו.

המנה הבאה הייתה רול של חסה אייסברג, עם סלט עלים מתובל בויניגרט ושרימפס קריסטל בחמישה תבלינים. גם כאן, נאמר לנו להשתמש בידיים ולא במזלג. זה היה כמו "מעורב ירושלמי" של שרימפס בתוך לאפה עשויה מחסה. מנה די פשוטה ולא מתיימרת שהדהימה אותי במורכבות שלה. השרימפסים היו בשרניים ומתובלנים וכל ביס לקח אותי לקשת טעמים אחרת. היה פשוט מצוין.

"מעורב ירושלמי" של שרימפס ועלי חסה אייסברג
"מעורב ירושלמי" של שרימפס ועלי חסה אייסברג

המנה הבאה הייתה גרסה של הזוג למנה ממסעדת Tickets מברצלונה, וכללה "פיתות עננים" (אין לי דרך יותר טובה להגדיר את זה) ממולאות קרם איקרה. אין גם דרך אחרת לתאר את האיקרה חוץ מ"פלאפית" ורכה. על הצלחת הגיעו שתי פיתות קטנטנות שמסתיימות בביס אחד, כאשר על אחת הונח טוויל פרמז'ן ועל השנייה בוטרגה. הצלחת הגיעה מעוטרת במריחת צבע ברונזה מטאלי (צבע מאכל, לא לדאוג) והמנה נראתה כאילו נלקחה מקטלוג מסעדת מישלן.

לסיום החלק הראשון של הארוחה, קיבלנו "לזניה פתוחה", עשויה מ- 40 (!) חלמונים, עם בשר סרטנים, ביסק, קרם פרש ושומר קריספי. המנה הראשונה שדרשה מזלג. למרות שהייתי צריכה ללכלך את המזלג עבורה, אני חושבת שהיא הייתה המנה המנצחת שלי. משהו בקלילות של הפסטה ובזרימה של כל הרוטב הענוג הזה היה עשוי נהדר.

לזניית 40 חלמונים
לזניית 40 חלמונים

עשינו הפסקה מתודית קצרה כדי שליונתן יהיה מספיק זמן לצרוב את פירות הים על המחבת, ובינתיים הספקנו לקשקש עם מיה קצת. זה לא חדש שעידן ואני אוהבים את מסעדת פאסטל (בה ביקרנו בראונד טייבלס לפני שנה), וכאמור מיה הייתה קונדיטורית שם. מסתבר שהקינוחים הראשונים שאי פעם אכלנו בפאסטל (צלחת פטיפורים עם מרמלדות קטנות ופרלינים) היו מידיה הטובות של מיה.

חזרנו לשולחן למנת פירות ים צרובים על גבי פרוסת חלה, עם טחינת עמבה וסלט עלעלים. גם כאן יכולנו להרים את המנה עם היד וליהנות מביס משולב של פירות ים, טחינה מיוחדת וחלה מתוקה. ללא ספק מנה עיקרית מוצלחת ובו זמנית גם קלילה.

פירות ים צרובים על גבי חלה. אני ממש אוהבת את התמונה הזאת :)
פירות ים צרובים על גבי חלה. אני ממש אוהבת את התמונה הזאת 🙂

לסיום סבב האוכל ולפני שעברנו לקינוח, קיבלנו מנת קוקי סאן ז'אק, שנאפה בתוך רוטב קרם פרש, שאלוט ושרימפס קריסטל, עליו הונחו פירורי לחם עם חמאה חומה ופרמזן. בביס הראשון נפלט מפי: "אוי, כמה זה טעים" ועידן לחש לי שאנחנו צריכים לשמור על אובייקטיביות. אני מצטערת, מה אני יכולה לעשות שהכל באמת היה מוצלח?

לפני הקינוח העיקרי הגיעה לשולחן גרניטת ענבים ויין, מונחת בתוך אויסטר, שהייתה קלילה וכיפית. היא ניקתה את החך מכל הטעמים הקודמים שטעמנו והכינה אותנו לקינוח הרציני והאלמותי מידיה של מיה שקיבל את השם "קרקעית הים". הקינוח כלל אבקת מרנג ליים, קרם קוקוס, קרם רום וליים, סלסת אננס וקרמבולה, ג'לי בזיליקום, עוגת דבש ותבלינים, ג'ינג'ר מסוכר וסורבה מנגו. זה היה קינוח שהוא עולם ומלואו וירושלים נשקפה מכל פינה בו. מיה אפילו הודתה שמתכון עוגת הדבש מבוסס על המתכון הירושלמי של סבתה. כל ביס הרגיש אחר, כל כפית שנדגמה הורגשה באופן שונה לחלוטין וזה היה פשוט כיף. אני באופן אישי עפתי על קרם הקוקוס ועל הג'ינג'ר המסוכר שהיה מהמם. יונתן אמר בחיוך שבשביל קינוח אחד מיה צריכה לעשות יותר הכנות מכל שאר הארוחה, אבל זה היה לחלוטין שווה את זה.

קינוח "קרקעית הים"
קינוח "קרקעית הים"

זו הייתה הפעם הראשונה שבסוף הארוחה לא מיהרנו ללכת אלא ישבנו והמשכנו לקשקש עם המארחים ועם האנשים הנוספים שחלקו עמנו שולחן. הכיף האמיתי בארוחות EatWith הוא שכל ארוחה היא משהו שונה בתכלית. האוכל, המיקום, הבית, המארחים והאנשים מתכללים לכדי שילוב מנצח ולכל ארוחה יש את הסגנון שלה, כך שאף מנה מעולם לא חוזרת על עצמה בין ארוחות, וכל פעם מרגישה כאילו היא הפעם הראשונה.

אם אצטרך לסכם את ארוחה על הגג של מיה ויונתן, אציין שמדובר בכדור שלג שמתגלגל לאט ובזהירות. המנות הראשונות מכינות אותך לקראת הבאות, העיקריות מרימות את הרף והקינוח חותם את הכל באקורד סיום פסיכי. מיה ויונתן משקיעים את כל אהבתם ונשמתם באוכל וזה מורגש. עכשיו הם מארחים חדשים באתר EatWith, אותו אנו אוהבים, אבל אני מאמינה שממש בקרוב אנשים יגלו את הארוחות המטריפות האלה והן יהיו סולד-אאוט.

לפני שהלכנו הביתה קיבלנו שקית קטנה עם מרשמלו בננה תוצרת בית מידיה של מיה, שאמרה שהיא מאמינה שאסור לצאת מהארוחה עם ידיים ריקות. כדי שגורם ההפתעה יישמר, לא אספר איך המרשמלו, רק אגיד שכדאי לכם לטעום אותו בעצמכם.

אם זו חוויית EatWith ראשונה שלכם, השתמשו בקוד 0D107D64 ב-Checkout ותקבלו הנחה של 45 ש"ח 🙂

ארוחה על הגג, שוק הכרמל, תל אביב

5 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. דורון טאובר הגיב:

    ארוחה מקסימה, קינוחים מדהימים, יין טוב מאד, המארחים חמודים.
    נהנינו מאד, ממליצים בחום.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s