הארוחה של עינת ואור ביפו \ אורנית

אומרים שאין כמו יפו בלילות, והאמת שצודקים. לי זה בעיקר עושה כיף לגלות את זה כל פעם מחדש. הפעם הרגשתי את זה כשהסתובבנו במוצאי שבת בין הסמטאות הצפופות של שניים עשר המזלות בדרך לארוחה בביתן של עינת ואור. הבית העתיק ממוקם בלב סמטת מזל דגים, 50 מטר מתאטרון הסמטה (שהוא סיפור כשלעצמו) והתחושה העיקרית שאפפה אותנו מרגע שנכנסנו היא חמימות ורוגע. קשתות אבן גבוהות וחלל פתוח גילו לנו את התלתלים והחיוך של עינת, שפית שעוסקת בקולינריה כבר 15 שנה. את רוב חייה המקצועיים היא עשתה בלונדון, אבל בסוף היא התגעגעה, חזרה לארץ, פגשה את אור הקונדיטורית, וביחד הן החליטו לצאת מהחדרים האחוריים במטבח ולארח סועדים בביתן במשרה מלאה. הן מארחות ב- EatWith מזה חצי שנה ומתפארות בהספק נאה של חמש ארוחות בשבוע.

dsc_0378_

לא הספקנו להיכנס בדלת וכבר הוגשה לנו סנגרייה בעלת גוון זהוב-צהבהב, בה עדיין שייטו להם פרחי אניס ומקלות קינמון. אם סיימנו את הכוס, היא מהר מאד התמלאה מחדש; ואני מודה שלפחות עבורי היה קשה להפסיק לשתות אותה. בהמשך הצטרפו לסיפור גם בקבוקי יין, בירות, וויסקי שעידן הביא מהבית, אבל אני נשארתי עם הסנגרייה.

מנת הפתיחה הייתה לחם "קובנה" עם ממרחים: טחינת כורכום, סלט סברס וצ'ילי על לבנה, שעועית על קרם גזר וחמאה עם פטרוזיליה. הקובנה מופיעה במירכאות כי מדובר במתכון של אמה של עינת, שאיננו כולל טיפת שמן או חמאה. התוצאה היא לחם שנראה ומריח כמו קובנה, אבל אוורירי ופלאפי במרקם ולא מרגיש כמו יציקת בטון כשהוא יורד לקיבה. הקובנה משמשת במשך דורות כדרכם של הורים לדאוג שהילדים (והנכדים) יישארו לביקור ארוך יותר בסוף השבוע. אם הקובנה לא יוצקת אותך אל תוך הכיסא, איך זה בדיוק קובנה?

תוצר לוואי נוסף של היעדר החמאה במתכון הוא שהוא עזר להקלת ייסורי המצפון שלי ואפשר לי לטעום עוד חתיכה ועוד חתיכה ולמרוח את הכל עם סלט סברס וחמאה מתובלת (והנה החמאה נכנסת בדלת האחורית). עידן התחבר יותר לשעועית ולטחינת כורכום; אבל גם זה לגיטימי. כמו עם הסנגרייה, אם המגשים התרוקנו, הם חזרו לאחר מספר דקות מלאים בקובנות חדשות ואני נהניתי מכל רגע.

ממרחים טעימים ומים עם מלפפונים
ממרחים טעימים ומים עם מלפפונים

לראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות: מולים עם צ'וריסו ברוטב בירה, וסלט סלק חי עם עשבי תיבול, פטה ותפוחים. לסלק אמנם אינני מתחברת במיוחד, אבל אהבתי את השילוב של התפוחים עם הפטה. המנה של הצ'וריסו, לעומת זאת, הייתה בעיני נהדרת. המולים והצ'וריסו היו חריפים בטירוף ומענגים באותה מידה. עידן הופתע מחיבתי למנה; לא בטוח אם בגלל החריפות או בגלל שבדרך כלל אני לא חובבת נקניקיות. אני טענתי מנגד שברגע שמדובר בנקניקיות טובות ואמיתיות מבשר איכותי, אין לי שום בעיה עם זה. השילוב בעיני היה מוצלח ולמרות שאני באמת לא מחובבי החריף, המנה הזו הייתה מעולה.

מולים עם צ'וריסוס
מולים עם צ'וריסוס

קצת לפני המנה ה"עיקרית" הגיעה גולת הכותרת (לדעתי) של הארוחה הזאת – פילה דניס אפוי בתנור עם חמאת לימון, אפונה, זוקיני ומרנג מתוק מעל. לעולם לא הייתי חושבת לחבר בין מנת דג ומרנג, ומדהים איך מחשבה אחת קטנה יכולה לחולל שינוי כזה משמעותי במנה. השילוב בין המתוק למלוח היה פשוט נפלא. שאפו לבנות המוכשרות, לא הייתי מתנגדת לאכול דג כזה כל ארוחת צהריים.

פילה דניס בחמאת לימון ומרנג מתוק
פילה דניס בחמאת לימון ומרנג מתוק

לעיקרית האמיתית הגיעה מנת אנטריקוט רך צרוב ברמת מדיום עם תפוחי אדמה מדורה צרובים. הנתח היה נמס בפה ומוצלח אבל לא השתווה לרמת הדג שהגיע לפניו.

לקינוחים קיבלנו חליטת תה צמחים ועוגת נמסיס שוקולד עם שמנת חמוצה ונגיעות קרם סלק. בעוד אני מנסה לגבש דעה לגבי הנמסיס (יש שם סלק, אבל זה טעים, אבל יש שם סלק) עינת ואור הפתיעו עם סיבוב שני של קינוחים בצורת קעריות מילפיי וניל ופיסטוק. זה לא הפעם הראשונה שעשו לנו את הטריק הזה, עברנו את אותו סיפור גם עם מורין ויובל. למזלן, אני סלחנית בכל הנוגע לקינוחים, וכל המרבה הרי זה משובח.

נמסיס שוקולד
נמסיס שוקולד

יצאנו מהארוחה חזרה אל סמטאות יפו מבושמים, עם בטן מלאה והרבה מצב רוח טוב. מבחינתנו הארוחה של עינת ואור מילאה אחר שלושת המרכיבים שאנחנו מחפשים בארוחת EatWith: אוכל טוב, אירוח אדיב ומקום מגניב. אם יש מזג אוויר נעים ואתם באזור בימים הקרובים, אני ממליצה לקפוץ לביקור; אולי לארוחה, אולי לתיאטרון הסמטה ואולי לסתם טיול בשעות הערב ברחוב המזלות.

אם זו חוויית EatWith ראשונה שלכם, השתמשו בקוד 0D107D64 ב-Checkout ותקבלו הנחה של 45 ש"ח 🙂

Einat&Orr, יפו העתיקה

4 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. גל פרל הגיב:

    נראה ונקרא נהדר!!!

    אהבתי

    1. Ornit הגיב:

      מזכיר לי שפעם אמרנו שנלך ביחד למסעדת בשרים (?) אז אפשר גם ללכת לארוחת Eatwith מתישהו… תציע להנהלה 😉

      Liked by 2 אנשים

  2. עומר הגיב:

    מה המחיר?

    אהבתי

    1. Ornit הגיב:

      230 ש"ח לארוחה הספציפית ו- 270 ש"ח לארוחה שכוללת גם יין ללא הגבלה 🙂

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s