סודות המטבח הערבי של עליא \ אורנית

האמת היא שלעליא הגענו די במקרה, התכניות שלנו התבטלו ברגע האחרון ולא רציתי להישאר בבית אחרי שבוע שלם שהלכנו לישון בו ב- 9 בערב. הסתכלתי באתר של EatWith כדי לראות איזה ארוחות מתקיימות, ראיתי שיש מקום פנוי אצל עליא וחשבתי לעצמי שבמטבח ערבי אמיתי עדיין לא היינו, אז למה לא.

הוויז הוביל אותנו אי שם אחרי מחלף וולפסון ליפו ד'. נסענו דרך שורות של בנייני רכבת ישנים ולא ידעתי למה לצפות עד שהכביש התעקל וראינו משמאל בית עצום עם שער מתכת שחור עם פיתוחים. זכרתי שזו בעצם תמונת הבית מהאתר וכך נכנסנו אל גינה נפלאה וגדולה, מלאה בפרחים וצמחים מכל מיני סוגים. דפקנו בדלת ופתח לנו אותה מחמוד, בעלה של עליא, ששמח להסביר ולספר לנו על הצמחים שבגינה (שהוא אחראי לה ומטפל בה במסירות) בזמן שחיכינו לשאר משתתפי הארוחה.

דבר נוסף שהיה קשה לי להתעלם ממנו כשנכנסנו לבית הוא הריח הנהדר שהגיע מהמטבח. באוויר היה ריח של תבשיל שלא הצלחתי לשים את האצבע על מה הוא בדיוק, אבל לי בראש התחבר לריח טוב של אוכל ביתי.

בזמן שהיינו בגינה התחילו להגיע אורחים נוספים. עליא הניחה על השולחן קערה גדולה מלאה בגליליות בצק ממולאות בתרד, שום ובצל. הגליליות היו רכות, נימוחות, עשויות היטב והיה קשה להפסיק לאכול אותן. כאשר כולם הגיעו עידן ואני תפסנו מקום באמצע השולחן (תזכורת: לא להתיישב באמצע השולחן, אנשים מבקשים שתעביר להם דברים כל הזמן…) והתחלנו לאכול.

גליליות בצק ממולאות בתרד
גליליות בצק ממולאות בתרד

הארוחה של עליא מסודרת בדיוק כמו סעודת שישי בבית המשפחה: סירים ומגשים גדולים עם מספר רב של תבשילים שמגיעים למרכז השולחן וכל אחד לוקח לצלחת מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. בין מוסקה, סינייה כבש, תבשיל תרד ומקלובה, לכל אחד היה מה לבחור. האמת, שאני, אורנית, בימים כתיקונם, לא נוגעת בהרבה מאד מהדברים שהיו על השולחן (ע"ע: תרד, חצילים…) אבל איכשהו, בשילוב הטעמים הספציפי שהיה פה הדברים הסתדרו. גילינו שמלבד הבצקים עם התרד, עליא הכינה את אותו הדבר רק עם תוספת גבינת עזים, וזה היה אפילו עוד יותר טוב. גיליתי גם (בהמלצת עידן) שמוסקה טובה, עם בשר וחצילים ברוטב עגבניות, היא ממש מוצלחת (אף על פי החצילים, שאכלתי מסביבם) ושמעולם לא אכלתי סינייה אמיתית (תבשיל בשר כבש בטחינה). המקלובה הייתה מרשימה ויפה ונראתה כמעין עוגת אורז עטופה בפרוסות חצילים וחומוס, אבל למרות שהיינו 15 איש בשולחן, הצלחנו לסיים בקושי חצי.

סינייה ומוסקה
סינייה ומוסקה

לטובת הצמחונים שבחבורה הייתה קערה מלאה בירקות צלויים בתנור, תבשיל התרד (שלא באמת נגעתי בו, כי… תרד) וסלטים שונים ומגוונים.  אחת מצלחות הסלטים על השולחן שממש נדלקתי עליה הייתה של לימון כבוש שהיה חריף בטירוף, אבל מעולה. גם אני עושה לימון כבוש בבית והוא לא יוצא לי כזה טעים. עליא הסבירה בחיוך שהם עושים את האריסה בבית באופן ביתי, מה שמסביר את החריפות הרצינית של המנה, ואני דמיינתי לעצמי איולי לימון כבוש שעשוי מהלימונים הכבושים של עליא.

ירקות צלויים בתנור
ירקות צלויים בתנור

ברגע שסיימנו לאכול והצלחות פונו, הגיע תה מתוק מצמחי הגינה שביקרנו בתחילת הערב (לא הספקתי לשאול ממה הוא עשוי אבל אני חושבת שלואיזה וטרגון). הוא הגיע בליווי מגש מלא בעוגות סולת אישיות (בסבוסה) וממתקים צהובים נוספים שעליא הסבירה לנו שעשויים מבצק מעורבב באבקת סוכר עדינה.

האווירה הכללית השתנתה לאווירה נינוחה וחמימה יותר ובזמן שלגמנו את התה (ואני ליקקתי את האצבעות מכל השאריות של הבסבוסה), מחמוד סיפר לנו את סיפור המשפחה והילדים. באותו הרגע הבנתי את הקסם האמיתי של הארוחה הזאת – זה לא רק שהאוכל הטוב שעשוי בכמויות של אהבה, או הבית היפואי העתיק עוד מלפני קום המדינה, אלא האירוח עצמו שגורם לך להרגיש כמעט כמו בן/בת בית.

בילינו אצל עליא ומחמוד קרוב לשלוש שעות שעברו כהרף עין ולא הרגשנו לרגע כאילו הזמן דוחק בנו או שאנחנו ממהרים. להיפך, התחושה הייתה שהאוכל המעולה היה רק תירוץ בשביל לשבת ולהקשיב לסיפורים בבית העתיק והמלא באופי של המשפחה. גם המחיר של הארוחה (130 ש"ח לאדם) שווה לכל נפש והוא בהחלט מספק לטעמי תמורה הולמת מעבר לכל הציפיות. אז אם אתם מחפשים ארוחה ערבית, עם אירוח לבבי מכל הלב, תמצאו את מבוקשכם אצל עליא ומחמוד.  

אם זו חוויית EatWith ראשונה שלכם, השתמשו בקוד 0D107D64 ב-Checkout ותקבלו הנחה של 45 ש"ח 🙂

סודות המטבח הערבי של עליא, יפו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s