בראנץ' בוקר בקפה 65 \ אורנית

(קרדיט לתמונות: עמוד הפייסבוק של Cafe 65)

יש לי מעין קטע כזה, שכל בראנץ' בוקר חדש בתל אביב מחייב שאגיע לבחון אותו. למה? אה… ובכן, זו שאלה טובה. להגנתי אטען שאני בחיפושים בלתי פוסקים אחרי ארוחת הבוקר ה"מושלמת"; או לפחות ארוחה שתרגיש עבורי כ"מושלמת". יש הרבה מאוד דרכים בהן ארוחה יכולה להפוך לכזו, אבל רוב המסעדות בוחרות לא לבחור באף אחת מהאפשרויות ולהסתפק בטחינה, זיתים, סלט קצוץ וביצה לבחירתך. אין ספק, ממש הישג. מעטות הארוחות שהצליחו לצאת ממעגל הקסמים של "ארוחת הבוקר הישראלית" בגאווה ("האחים", הוטל מונטיפיורי, סילו בחולון). ועדיין, כאשר מקום חדש נפתח, על אחת כמה וכמה כאשר התפריט נבנה ע"י אוראל קמחי (השף של "פופינה"), המשמעות היא שצריך לגייס את הפמליה, שכוללת את פאפא רוטנברג, את עידן ואותי, ולדגום את המקום.

תכנונים לחוד ומציאות לחוד; לקח לי כמעט חודש להצליח להזמין מקום ליום שישי ב- 10 בבוקר בקפה 65. אני מניחה שזה חלק מההייפ הראשוני של המקום (שנפתח לאחרונה בסוף נובמבר), וחלק מהעובדה שמדובר במזנון ארוחת הבוקר גם של המלון בו הוא שוכן. חייבים להקצות מספר שולחנות קבוע לאורחי המלון, כך שמראש ההיצע לאורחים מבחוץ קטן יותר. ובכל זאת, עמדתי על עקשנותי (והייתי נחמדה לבחורה בטלפון) והצלחתי להשיג לנו מקום. עכשיו רק נשאר לראות האם הציפיות מתגשמות.

היתרון בבופה של קפה 65, בניגוד למקומות דומים אחרים כמו "האחים" או "סילו", הוא שמלבד הבופה עצמו, מחיר המנה (95 ש"ח לאדם) כולל גם מנה אישית לבחירה מהמטבח. אז כן, יש לנו כאן את כל האורחים הקבועים – חביתה / ביצת עין / מקושקשת לבחירה, שקשוקת עגבניות או שקשוקה ירוקה – אבל גם כמה תוספות נחמדות כמו  טוסט קוראסון גאודה עם תרד וביצת עין, או פרנץ' טוסט מלחם בריוש. באותו היום הוגש גם בורקס פינוקים עם גבינה, ביצה קשה ועגבניות, ומנת "מסבחה" משעועית בובס עם כדורי פלאפל שעידן התעקש שהיא פשוט המנה הרומנית של פסוליה בטוטה עם שם ישראלי (לא נראה אבל שהשם הפריע לו ליהנות מהמנה). אבא לקח מקושקשת עם בצל (כי זה בתפריט בשביל סועדים שכמוהו) ואני לקחתי טוסט קוראסון גאודה עם ביצת עין וללא תרד (כי אני בכל זאת אורנית). המנה הייתה ממש נחמדה, אבל לא הרגשתי שהיא המריאה יתר על המידה. לא לגמרי ביקורת, אני ראיתי את זה בעיקר כסיבה טובה לדגום שוב את הבראנץ' ולנסות את הפרנץ' טוסט ששמתי עליו עין.

שקשוקה ירוקה
שקשוקה ירוקה

באשר לבופה עצמו, כיאה לבופה, המסעדה הציגה שפע מכובד. זה התחיל במיצים סחוטים בבקבוקי זכוכית אישיים (תפוזים, סלק-תפוח ולימונדה), עבר למגוון הסלטים הידוע (סלט ירוק קצוץ דק, סלט טאבולה, קרפצ'יו סלק) עם מעט שדרוגים (קרפצ'יו אננס עם בלסמי ופלפל חריף), המשיך לדגים כבושים ומעושנים בקעריות אישיות (דג מלוח עם שמנת חמוצה, פלפלים מיוחדים, ואיקרה עם בצל מוחמץ), מגש גבינות קשות מסוגים שונים (כולל גבינת עיזים בפחם שממש אהבתי) וגבינות רכות.

גבינות וסלטים
גבינות וסלטים

בפינת המאפים היו מספר סוגים של לחמי שאור טריים, פיתות עם סביח (וביצה קשה לצדם), קוראסונים, עוגת דייניש גבינה, עוגת שמרים שוקולד, מקלוני פרמזן, מאפי גבינה מוקטנים, עוגיות פיננסייר שקדים, מגוון גדול משציפיתי של ממרחים (כולל ממרח ערמונים שהיה מושלם) וריבות תוצרת המקום (קיווי, עגבניות שרי ואפרסמון). בצד השני היו חתוכים פירות טריים עם יוגורט, פירות יבשים וגרנולה וגם אזור עם פריכיות, פתית ועוד מיני דברים "בריאים", שאני לא מבינה למה שמישהו ירצה לאכול.

פחמימות להמונים
פחמימות להמונים

לסיכום, האוכל היה טוב, הוגש ברמה גבוהה ואסתטית, וכן הראה מקוריות במנות המוכרות. גם השירות היה מהודק: מלצרים מפנים צלחות באופן תמידי, קשובים לבקשות השולחן ומנומסים באופן נעים. המחיר גבוה במספר שקלים מארוחות דומות בסביבות תל אביב, אבל לי זה לא הרגיש כל כך נורא והמקום מאזן את זה לדעתי עם יחס עלות-תועלת מאוד גבוה. רק שיהיה קל יותר להשיג שולחן ואז נהיה באמת מרוצים עד הגג.

קפה 65, רוטשילד 65, תל אביב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s