ביקורת: Bar a Vin \ אורנית

ב

(קרדיט לתמונות: נמרוד סונדרס)

האמת שהגענו לבר-א-וין לגמרי במקרה, מתוקף חגיגות יום ההולדת של ידיד קרוב. בשנה שעברה חגגנו לו יום הולדת ברבל בר (מקום שונה לחלוטין באופי), אבל השנה החלטנו שנרים את הרמה ונתגלח על בר יין; בכל זאת, גדלנו בשנה.

אין בישראל יותר מדי מסעדות ששואבות השראה מהמטבח הצרפתי, אבל בר-א-וין היא אחת מהן. המסעדה, שמנוהלת ע"י בעלי ה- Da, Da & Da, ממוקמת בתחילת שדרות רוטשילד מס' 7 והיא בת חצי שנה. שף המקום הוא עינב אזגורי, שבערב היה אחראי לאוכל הספרדי המוצלח בסרווסריה (ע"ע פנקייקים ברוטב מייפל עם חמאה ובייקון), והרעיון היה ליצור מקום שמנותק מהמיקרו-קוסמוס של תל אביב, מתאים לבליינים התל אביבים אבל, מה לעשות, גם קצת פלצני. אישית, אני לא חושבת שיש דבר רע במקום מעט מתיימר ופלצני, בעיקר אם על הדרך הוא גם מוצלח.

התיישבנו בחלק התחתון של המסעדה בשולחן מוארך וקיבלנו שירות נעים ומנומס ממלצרית שדאגה לשמור את הכוסות שלנו מלאות. מאחר וזה בר יין ומאחר שחלצנו 4 בקבוקים במהלך הערב, כנראה שזה בכל זאת הגיוני. אני שתיתי כוס יין לבן מבעבע מחבל שרדונה בצרפת, עידן נהנה מיין Rioja ספרדי אדום וכולנו היינו מבושמים ושמחים כהוגן.

ובכל זאת, עם כל הכבוד ליין ולבר, אני בחורה של אוכל. את הארוחה התחלנו עם אויסטרים טריים (90 ש"ח לשלישית אויסטרים), שמשום מה לא מרגישים לי אותו הדבר כמו לפצח אויסטרים בצרפת. שלא תבינו אותי לא נכון, הם הגיעו עם מלח אטלנטי והיו טעימים, אבל היה קשה לבלוע את המחיר. עצוב לי שבפריז יכולנו לאכול 6 אויסטרים בשליש מחיר, אבל זה מה יש. בפעם הבאה נראה לי שנקפוץ למקום ב-Happy Hour (א'-ה', 18:30-20:30) שמציע אויסטרים ב- 18 ש"ח למשך שעתיים.

גם אם נגמרו מהר, האויסטרים כן עוררו את החושים ופתחו את התיאבון. הזמנתי לפתיח מנת טרטר בקר בלחמניה עם חלמון חי (42 ש"ח) שהייתה אמנם קטנה אך ממזרית; את מחצית החלמון שלקתי עם הכפית ואת השאר אכלתי יחד עם הלחמנייה שהייתה מעט מתקתקה. הטרטר היה מלא בטעם, מתובל ומשובח, ולגמרי ראוי. הדבר היחיד שהפריע לי היה גודלה הקטן של המנה והעובדה שהיא אישית. אוכל בר תמיד מצריך קצת יכולת לחלוק (כי בכל זאת לא באנו לשתות לבד) ועם מנה כזו זה קשה.

טרטר בקר בלחמניה עם חלמון חי
טרטר בקר בלחמניה עם חלמון חי

בגלל שלחמניית הטרטר לא סגרה עדיין את הרעב, הזמנתי מנה רצינית יותר, ספגטי 40 חלמונים בהכנה עצמית עם פרמזן (48 ש"ח). הפסטה הטרייה הייתה ממש מוצלחת, עשויה אל דנטה, עם רוטב שהיה כבד וסמיך (כפי שציפיתי). אותי זה החזיר לפעם הקודמת שאכלתי את המנה, למנת לזניית 40 החלמונים האלמותית שעידן ואני אכלנו בארוחה של מיה ויונתן. זה היה דומה מאוד, אבל לא אותו דבר (כטבען של מנות שנותרות לנו בזיכרון). ועדיין, זו מנה מומלצת, פשוטה וכיפית לאכילה (ולליקוק הצלחת מהרוטב).

פסטת 40 חלמונים
פסטת 40 חלמונים

עידן לקח סלט קלאמרי עם עלי תבלין, אננס וצ'ילי (52 ש"ח) שהספקתי לטעום ממנו בביס והוא היה מוצלח (האננס הקפיץ את כל מה שהלך שם…), ולשולחן הוזמנה "צלחת קרודיטה" (41 ש"ח) שהתפריט לא רימז במקצת על מי היא ומה היא, חוץ משמדובר בלקט ירקות. רק כאשר הגיעה גילינו שמדובר בצלחת ענק מלאה בירקות טריים על מצע קרח גרוס, עם רוטב טרטר ואיולי חרדל-דבש לצדו. לא ברור האם 41 ש"ח זה הרבה לירקות שבסך הכל עלות חומרי הגלם שלהם זניחה, אבל לפחות מבחינת פרזנטציה היא הייתה יפיפיה ולטובת הצמחונים/טבעונים שבחבורה זו מנה מעולה וכיפית לנשנוש וחלוקה.

לקינוח לקחתי את הקינוח המומלץ של המסעדה: אננס טרי שלם מקורמל בסירופ סוכר בקצוותיו ושוחה לו בקרם וניל בצלחת (68 ש"ח). אני חייבת לציין שאת המנה הזמנו בהמלצת המלצרית ושאת המחיר גיליתי רק בחשבון. האננס היה מוצלח, קריספי ומושחת כמו שרק אננס בוניל יכול להיות… אבל במחיר הזה, ייתכן והייתי מוותרת על התענוג. מנה דומה, אגב, יש גם ברעמסס ביפו (חצי אננס מקורמל), עם תמחור מעט הוגן יותר – רק אומרת. המנה מצטלמת יפה, ומהסיבה הזו גם ביקרה ברחבי האינסטגרם של מגוון תל אביבים, אבל לא מצדיקה מחיר של מנה עיקרית בכל מסעדה אחרת.

אננס טרי מקורמל שוחה לו ברוטב וניל
אננס טרי מקורמל שוחה לו ברוטב וניל

בתור בר, בר-א-וין הוא מקום אלגנטי לדרינקים של ערב ומתאים בעיקר לכאלה שחובבים יין, והרבה ממנו. בתור מסעדה, המקום מציג תוצרת טובה שתואמת את אלגנטיות המקום, אבל יש פער בין המחיר למה שבצלחת. אני ממליצה להגיע בשעות ה- Happy Hour כדי להפיק את המקסימום מהמקום, כי בכל זאת הרגשנו לרגע כאילו אנחנו יושבים בשאנז אליזה. אותי הצליחו להרשים.

Bar a Vin, שד’ רוטשילד 7, תל אביב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s