ביקורת: Steampunks TLV Vol. 2 \ אורנית

עבר זמן מה מאז שהיינו בפעם האחרונה אצל הסטימפאנקס, פעם אחרונה שבדקנו הדירה שלהם עדיין הייתה בית מלאכה לאופניים בדרום תל אביב. אבל אז הגיע החורף וההפקה עברה ללופט פלורנטינאי ברחוב בן עטר, שם גר גיא פיסטרוב. את גיא פגשנו בפעם הקודמת, אבל עכשיו נחשפנו גם לשותפו לפשע (ולמטבח) אור נודלמן, שמתפקד ביומיום כשף של בר הבל-בוי. זכרנו לטובה את הארוחה הקודמת בה היינו, וכשראינו שסטימפאנקס מארגנים ספיישל ארוחת קוקטיילים זה עשה לנו חשק להגיע שוב.

האווירה הייתה נעימה ומשוחררת ובאופן כללי הרגשתי משהו קצת "אחר", יותר כמו בילוי לילי בבר מפונפן מאירוח במסעדה (או בדירתו של השף). על הקוקטיילים בארוחה היה אחראי עמרי בלוטשטיין, ברמן ומיקסולוג, שהיה בין הפיינליסטים בתחרות Bacardi Legacy. הארוחה עצמה הייתה גם היא בחסות בקרדי ולאורך הערב שתינו ארבעה קוקטיילים שונים, כולם מבוססי בקרדי. אנחנו כבר רגילים לרום מהארוחה הקודמת של החבר'ה, אבל הפעם זה היה הרבה יותר מסיבי, וכלל גם פסל מאסיבי של בקבוק בקרדי לצד השולחן. הקוקטיילים נמזגו ביד נדיבה עם הרבה מאוד אלכוהול. ואני, כבחורה העדינה שאני, התחלתי לאט לאט להעביר לעידן את הקוקטיילים שהכבד שלי רמז שלא אצליח לשאת.

אור נודלמן ועמרי בלוטשטיין בפעולה

התחלנו עם קוקטייל אולד פאשן על בסיס רום – קוקטייל מחמם עם בקרדי שחור ובקרדי מיושן 8 שנים מעורבבים יחדיו עם ליקר עשבים, ליקר קפה ונגיעות שוקולד. לטעמי הוא היה חזק מדי, אבל עידן אמר שיש לו פשוט טעם חריף ומעושן יותר ממה שאני רגילה וממש נהנה ממנו. תוך כדי היכרות עם שאר יושבי השולחן, קיבלנו בגטים שרופים בחמאה עם גבינות שונות ודגים נאים. היה שם שילוב בין גבינת פקורינו דומיננטית לבין דג פלמידה עדין וגבינת ברי עם דג כבוש מלוח, שהיה לדעתי המוצלח יותר מבין שניהם.

דגים וגבינות נאות על גבי טוסטונים

לאחר הנשנוש המנות החלו לזרום לשולחן ביחד עם קוקטייל הדגל של בלוטשטיין – Early Days – איתו השתתף בתחרות הקוקטיילים של Bacardi Legacy. הרעיון לקוקטייל מגיע מימיו הראשונים של עמרי כבריסטה ולזכרונות מהכנת תה ארל גריי כמו שצריך (מכאן גם השם Early Days). הקוקטייל מורכב מבקרדי קרטה בלנקה עם נגיעות חמצמצות של הדרים, תמצית ארל גריי, וניל וליקר תפוזים. הוא היה מתקתק, קליל וקטיפתי ובהחלט הבנתי על מה כל הרעש סביבו. המנה שהגיע איתו הייתה popcorn spoon shots, מעין סלט תירס טרי מונח על גבי כף שנאכל בביס אחד. הוא הזכיר לי את כף הסביצ'ה של גיא וענבל ובתור מנת פתיחה הוא היה קליל ומרענן.

Popcorn spoon shots

מנת הביניים דווקא הרשימה אותי הרבה יותר – קונפי מוסר ים על גבי ציר מתובל בקוקוס, לוונדר ושרוויל, טוויל לחם עשבי תיבול, קולי אננס מקורמל ומרנג שומשום. הקונפי היה עשוי מצוין ועדין בתיבול, לציר היה טעם ממכר של גן עדן והוא היה פשוט מושלם, ובכלל זו הייתה מנה בנויה נכון ומיוחדת במינה.

קונפי מוסר ים עם ציר שהגיע ישירות מגן עדן

המשכנו עם קוקטייל Queen's Park Swizzle, קוקטייל חמצמץ-מתקתק ומרענן עם שני סוגים של רום – בקרדי קרטה בלנקה ובקרדי שחור – מעורבבים עם ליים, סוכר חום מתובל בפלפל אנגלי, נענע ותערובת של עשבי תיבול. בשלב הזה אני כבר מיציתי את כל האלכוהול והעברתי את הקוקטיילים כלאחר כבוד לעידן שנהנה מהם. עבורו האנגאובר זו לא מילה גסה.

לעיקריות קיבלנו מנה של ארנצ'יני דלעת וריקוטה למרכז השולחן כך שכל אחד היה יכול ליהנות מארנצ'יני אחד (וברי המזל משניים), ומנה אישית לכל אחד של פילה בקר מיושן עם רביולו פטריות עשיר וקרם לפת. הפילה היה רך ונימוח ואדמדם כראוי, הרביולי היה בטעם נוסטלגי של ביף סטרוגונוף והקרם היה עדין ונעים. מנה עיקרית נעימה ולא כבדה בבטן, אחרי כל האלכוהול בארוחה.

פילה בקר עם רביולו פטריות סטייל סטרוגונוף

סגרנו את הערב עם קוקטייל 'Hotel national' בעל טעמים קריביים של בקרדי כהה, מיץ אננס, ברנדי משמשים וסירופ הל המלווים עם ליים ותערובת עשבים. הקוקטייל הגיע לצד קינוח של רולדת שוקולד לבן עם תותים "שיכורים" וקצפת (כי כמונו, גם הם טבלו טוב טוב ברום) וביס של מוס שוקולד מריר עם מלח בזיליקום. השילוב בין מוס שוקולד ובזיליקום אכן היה מיוחד, אבל בעיקר התרשמתי מהרענון שקיבלה רולדת השוקולד הידועה; מסתבר שלפעמים צריך פשוט להוסיף עוד רום.

מלבד כל זה, גיא חתך לראווה את פסל בקבוק הבקרדי שעמד לצד השולחן לאורך כל הארוחה, שהתגלה כעוגת בצק סוכר עצומה. ביחס לשאר הארוחה היא לא הצליחה לעמוד בציפיות, אבל ביחס לעוגות בצק סוכר היא הייתה חביבה ומלאה במגוון טעמים. חוץ מזה, את בצק הסוכר היה קל לקלף הצידה.

רולדת תותים שיכורים ושוקולד לבן

התנדנדנו החוצה מהלופט אל תוך פלורנטין בהרהורים למה באמת צריך ללכת מחר לעבוד. זו הייתה חוויה מיוחדת וכיפית ואנחנו חייבים לציין שאנחנו מחבבים את החבר'ה של סטימפאנקס. בארוחה הזו המטבח לקח כיסא שני ליצירותיו של עמרי, אבל גם כאן היו כמה הפתעות נעימות כמו קונפי מוסר הים ורולדת השוקולד. היה כאן אוכל טוב, הייתה חוויה, ורום בטוח לא היה חסר, כך שאנחנו מרוצים.

אם זו חוויית EatWith ראשונה שלכם, השתמשו בקוד 0D107D64 ב-Checkout ותקבלו הנחה של 45 ש"ח 🙂

Steampunks TLV, פלורנטין

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s